Jehněčí kotletky s brokolicí

Jehněčí kotletky s brokolicí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2336 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 22 g
Tuky 205 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brokolice dodá vitaminy i barvu lahodné jehněčí pečínce...

Související recepty

Suroviny

máta 2 hrsti
2 hrsti
lístky hladkolisté petrželky
piniové oříšky 20 g
opražených
1 PL
paramazán najemno nastrouhaného
česnek 1 stroužek
nasekaný nadrobno
olivový olej 80 ml
cca, + trocha na potření
jehněčí kotlety 4 ks
s kostí (podle velikosti)
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
300 g
stonková brokolice cca, (k dostání v obchodech Marks &Spencer), podle potřeby nakrájené
citronová štáva 2 ČL
cca
polníček 50 g
lze nahradit potočnicí (občas ji mívají v Marks&Spencer, ale dokonce už i na farmářských trzích)
hráškové výhonky 2 hrsti
červená řepa 1 ks
větší vařená, nakrájená na sirky
balkánský sýr 50 g
cca, rozdrobeného či nakrájeného
jarní cibulka 1 ks
nakrájené natenko

1 Suroviny až po česnek rozmixujte na pastu. Postupně přilévejte asi 60 ml oleje a promixujte, aby se vše spojilo. Vzniklé pesto odložte.

2 Maso potřete olejem, osolte a opepřete. V misce promíchejte brokolici se 2 lžičkami olivového oleje. Grilovací pánev rozehřejte na středním až silném ohni. Brokolici na ní opékejte 3–4 minuty, aby měla opálené proužky. Odložte stranou. Jehněčí kotletky opékejte z každé strany cca 4 minuty (pak by měly být středně opečené) či podle své chuti a podle výšky masa.

3 V misce prošlehejte 2 lžičky citronové šťávy a 2 lžičky olivového oleje. Osolte a opepřete, dolaďte olejem či šťávou.

4 Na servírovací mísu, plech, tác či jiný vhodný kus nádobí naaranžujte brokolici, polníček nebo potočnici, hráškové výhonky a červenou řepu. Navrch dejte kotletky, pokropte citronovou zálivkou, poklaďte pestem a posypte sýrem a jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit