0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí kotletky s brokolicí

Jehněčí kotletky s brokolicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí kotletky s brokolicí

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2530 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 44 g
Tuky 209 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brokolice dodá vitaminy i barvu lahodné jehněčí pečínce...

Suroviny

máta 2 hrsti
petrželka 2 hrsti
lístky hladkolisté
piniové oříšky 20 g
opražených
parmazán 1 PL
najemno nastrouhaného
česnek 1 stroužek
nasekaný nadrobno
olivový olej 80 ml
cca, + trocha na potření
jehněčí kotlety 4 ks
s kostí (podle velikosti)
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
brokolice 300 g
stonková (k dostání v obchodech Marks &Spencer), podle potřeby nakrájené
citronová štáva 2 ČL
cca
polníček 50 g
lze nahradit potočnicí (občas ji mívají v Marks&Spencer, ale dokonce už i na farmářských trzích)
hráškové výhonky 2 hrsti
červená řepa 1 ks
větší vařená, nakrájená na sirky
balkánský sýr 50 g
cca, rozdrobeného či nakrájeného
jarní cibulka 1 ks
nakrájené natenko

1 Suroviny až po česnek rozmixujte na pastu. Postupně přilévejte asi 60 ml oleje a promixujte, aby se vše spojilo. Vzniklé pesto odložte.

2 Maso potřete olejem, osolte a opepřete. V misce promíchejte brokolici se 2 lžičkami olivového oleje. Grilovací pánev rozehřejte na středním až silném ohni. Brokolici na ní opékejte 3–4 minuty, aby měla opálené proužky. Odložte stranou. Jehněčí kotletky opékejte z každé strany cca 4 minuty (pak by měly být středně opečené) či podle své chuti a podle výšky masa.

3 V misce prošlehejte 2 lžičky citronové šťávy a 2 lžičky olivového oleje. Osolte a opepřete, dolaďte olejem či šťávou.

4 Na servírovací mísu, plech, tác či jiný vhodný kus nádobí naaranžujte brokolici, polníček nebo potočnici, hráškové výhonky a červenou řepu. Navrch dejte kotletky, pokropte citronovou zálivkou, poklaďte pestem a posypte sýrem a jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč