Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí kotletky s brokolicí
Jehněčí kotletky s brokolicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí kotletky s brokolicí

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2530 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 44 g
Tuky 209 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brokolice dodá vitaminy i barvu lahodné jehněčí pečínce...

Suroviny

máta 2 hrsti
petrželka 2 hrsti
lístky hladkolisté
piniové oříšky 20 g
opražených
najemno nastrouhaného
česnek 1 stroužek
nasekaný nadrobno
olivový olej 80 ml
cca, + trocha na potření
s kostí (podle velikosti)
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
stonková (k dostání v obchodech Marks &Spencer), podle potřeby nakrájené
polníček 50 g
lze nahradit potočnicí (občas ji mívají v Marks&Spencer, ale dokonce už i na farmářských trzích)
hráškové výhonky 2 hrsti
větší vařená, nakrájená na sirky
cca, rozdrobeného či nakrájeného
jarní cibulka 1 ks
nakrájené natenko

Postup

1

Suroviny až po česnek rozmixujte na pastu. Postupně přilévejte asi 60 ml oleje a promixujte, aby se vše spojilo. Vzniklé pesto odložte.

2

Maso potřete olejem, osolte a opepřete. V misce promíchejte brokolici se 2 lžičkami olivového oleje. Grilovací pánev rozehřejte na středním až silném ohni. Brokolici na ní opékejte 3–4 minuty, aby měla opálené proužky. Odložte stranou. Jehněčí kotletky opékejte z každé strany cca 4 minuty (pak by měly být středně opečené) či podle své chuti a podle výšky masa.

3

V misce prošlehejte 2 lžičky citronové šťávy a 2 lžičky olivového oleje. Osolte a opepřete, dolaďte olejem či šťávou.

4

Na servírovací mísu, plech, tác či jiný vhodný kus nádobí naaranžujte brokolici, polníček nebo potočnici, hráškové výhonky a červenou řepu. Navrch dejte kotletky, pokropte citronovou zálivkou, poklaďte pestem a posypte sýrem a jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín