Brokolice dodá vitaminy i barvu lahodné jehněčí pečínce...
Suroviny
1 Suroviny až po česnek rozmixujte na pastu. Postupně přilévejte asi 60 ml oleje a promixujte, aby se vše spojilo. Vzniklé pesto odložte.
2 Maso potřete olejem, osolte a opepřete. V misce promíchejte brokolici se 2 lžičkami olivového oleje. Grilovací pánev rozehřejte na středním až silném ohni. Brokolici na ní opékejte 3–4 minuty, aby měla opálené proužky. Odložte stranou. Jehněčí kotletky opékejte z každé strany cca 4 minuty (pak by měly být středně opečené) či podle své chuti a podle výšky masa.
3 V misce prošlehejte 2 lžičky citronové šťávy a 2 lžičky olivového oleje. Osolte a opepřete, dolaďte olejem či šťávou.
4 Na servírovací mísu, plech, tác či jiný vhodný kus nádobí naaranžujte brokolici, polníček nebo potočnici, hráškové výhonky a červenou řepu. Navrch dejte kotletky, pokropte citronovou zálivkou, poklaďte pestem a posypte sýrem a jarní cibulkou.