0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3 nápady, jak zdobit cukroví čokoládou

3 nápady, jak zdobit cukroví čokoládou
sdílet:

Ponořte se vy i cukroví do čokolády. Jeden kousek bude lákavější než druhý.

Nejprve si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Jak na to vám ukážeme ve videu krok za krokem. Pak se pusťte do zdobení. Jaké máte možnosti?

Namáčení

Cukroví krátce namáčejte do rozpuštěné čokolády nebo čokoládové polevy.

  • Můžete ho předtím dát na chvíli do mrazničky, aby poleva na chlhadných kouscích rychleji zatuhla, případně nerozpustila krém.
  • Nechte zaschnout na mřížce nebo plechu vyloženém potravinářskou fólií nebo pečicím papírem.

Potírání

V rozpuštěné polevě namáčejte štětec nebo ji nabírejte paletovacím nožem a roztírejte po cukroví.

  • Pohrát si můžete s dvoubarevným efektem – cukroví nejprve potřete hnědou čokoládou, nechte zaschnout a pak štětcem lehce mázněte bílou čokoládou.

Cákance

  • Cukroví naskládejte vedle sebe na potravinářskou fólii nebo pečicí papír.
  • Rozehřátou polevu dejte do cukrářského sáčku, nechte ji téct tenkým pramínkem a dlouhými tahy přejíždějte nad cukrovím.
  • Tímto způsobem můžete vytvořit tenké vodorovné proužky nebo ozdobnou mřížku.

 

Související články

5 efektních triků, jak zdobit cukroví
  • Tipy a triky

5 efektních triků, jak zdobit cukroví

Jen upéct, slepit nebo naplnit je chvályhodný počin samo o sobě. Ale pokud chcete svoje cukroví vyšperkovat, nezapomeňte na zdobení. Dekorování kousků cukroví je jako podpis na konci dopisu.   ...
8 rad, jak správně skladovat cukroví
  • Tipy a triky

8 rad, jak správně skladovat cukroví

Kam, jak a do čeho uložit sladké kousky, aby zůstaly nesněděné a dokonalé až do Štědrého dne? Máme pro vás pár tipů, jak pomůžete svému cukroví přežít náročné období do Vánoc. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit