Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3 nápady, jak zdobit cukroví čokoládou

3 nápady, jak zdobit cukroví čokoládou
sdílet:

Ponořte se vy i cukroví do čokolády. Jeden kousek bude lákavější než druhý.

Nejprve si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Jak na to vám ukážeme ve videu krok za krokem. Pak se pusťte do zdobení. Jaké máte možnosti?

Namáčení

Cukroví krátce namáčejte do rozpuštěné čokolády nebo čokoládové polevy.

  • Můžete ho předtím dát na chvíli do mrazničky, aby poleva na chlhadných kouscích rychleji zatuhla, případně nerozpustila krém.
  • Nechte zaschnout na mřížce nebo plechu vyloženém potravinářskou fólií nebo pečicím papírem.

Potírání

V rozpuštěné polevě namáčejte štětec nebo ji nabírejte paletovacím nožem a roztírejte po cukroví.

  • Pohrát si můžete s dvoubarevným efektem – cukroví nejprve potřete hnědou čokoládou, nechte zaschnout a pak štětcem lehce mázněte bílou čokoládou.

Cákance

  • Cukroví naskládejte vedle sebe na potravinářskou fólii nebo pečicí papír.
  • Rozehřátou polevu dejte do cukrářského sáčku, nechte ji téct tenkým pramínkem a dlouhými tahy přejíždějte nad cukrovím.
  • Tímto způsobem můžete vytvořit tenké vodorovné proužky nebo ozdobnou mřížku.

 

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...