Ponořte se vy i cukroví do čokolády. Jeden kousek bude lákavější než druhý.
Nejprve si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Jak na to vám ukážeme ve videu krok za krokem. Pak se pusťte do zdobení. Jaké máte možnosti?
Namáčení
Cukroví krátce namáčejte do rozpuštěné čokolády nebo čokoládové polevy.
- Můžete ho předtím dát na chvíli do mrazničky, aby poleva na chlhadných kouscích rychleji zatuhla, případně nerozpustila krém.
- Nechte zaschnout na mřížce nebo plechu vyloženém potravinářskou fólií nebo pečicím papírem.
Potírání
V rozpuštěné polevě namáčejte štětec nebo ji nabírejte paletovacím nožem a roztírejte po cukroví.
- Pohrát si můžete s dvoubarevným efektem – cukroví nejprve potřete hnědou čokoládou, nechte zaschnout a pak štětcem lehce mázněte bílou čokoládou.
Cákance
- Cukroví naskládejte vedle sebe na potravinářskou fólii nebo pečicí papír.
- Rozehřátou polevu dejte do cukrářského sáčku, nechte ji téct tenkým pramínkem a dlouhými tahy přejíždějte nad cukrovím.
- Tímto způsobem můžete vytvořit tenké vodorovné proužky nebo ozdobnou mřížku.