0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3 nápady, jak zdobit cukroví čokoládou

3 nápady, jak zdobit cukroví čokoládou
sdílet:

Ponořte se vy i cukroví do čokolády. Jeden kousek bude lákavější než druhý.

Nejprve si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Jak na to vám ukážeme ve videu krok za krokem. Pak se pusťte do zdobení. Jaké máte možnosti?

Namáčení

Cukroví krátce namáčejte do rozpuštěné čokolády nebo čokoládové polevy.

  • Můžete ho předtím dát na chvíli do mrazničky, aby poleva na chlhadných kouscích rychleji zatuhla, případně nerozpustila krém.
  • Nechte zaschnout na mřížce nebo plechu vyloženém potravinářskou fólií nebo pečicím papírem.

Potírání

V rozpuštěné polevě namáčejte štětec nebo ji nabírejte paletovacím nožem a roztírejte po cukroví.

  • Pohrát si můžete s dvoubarevným efektem – cukroví nejprve potřete hnědou čokoládou, nechte zaschnout a pak štětcem lehce mázněte bílou čokoládou.

Cákance

  • Cukroví naskládejte vedle sebe na potravinářskou fólii nebo pečicí papír.
  • Rozehřátou polevu dejte do cukrářského sáčku, nechte ji téct tenkým pramínkem a dlouhými tahy přejíždějte nad cukrovím.
  • Tímto způsobem můžete vytvořit tenké vodorovné proužky nebo ozdobnou mřížku.

 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč