Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co většina lidí dělá špatně aneb 8 rad, jak správně skladovat cukroví

krabice cukrovi
ZDROJ: Tanaphong Toochinda/Unsplash
sdílet:

    Kam, jak a do čeho uložit sladké kousky, aby zůstaly nesněděné a dokonalé až do Štědrého dne? Máme pro vás pár tipů, jak pomůžete svému cukroví přežít náročné období do Vánoc.

    Přípravy na Vánoce začínají obvykle již několik týdnů předem. Většina druhů vánočního cukroví vydrží čekat na svůj moment slávy opravdu dlouho. Pokud ho samozřejmě nenajdou nenechavé prstíky malých a velkých mlstounú. Je však dobré si zopakovat, jak skladovat cukroví v bytě nebo domě, aby zůstalo opravdu křehké a lahodné. 

    • Cukroví svědčí suché a chladné místo. Než se pustíte do pečení, ujistěte se, že o takovém místě víte a máte jej k dispozici. ideální k tomu je chladná spíž či jiná místnost v domě, ale i krytý balkon nebo terasa. Připravte si dostatek papírových nebo plastových krabic.
    • Sušenky a linecké bez náplně uchovávejte v plastových či plechových krabicích vyložených ubrouskem. 
    • Naopak perníčky a pracny se skvěle rozleží, zvlhnou a zkřehnou v papírové krabici.
    • Sladkosti s čokoládovou polevou patří stejně jako ostatní cukroví do sucha a chladu, ale ne na mráz – ideální je uzavřená plastová nádoba v lednici.
    • Kokoskám a sněhovým pusinkám svědčí papírové sáčky, nedávejte je do lednice ani do nádob z plastu či plechu. Navlhly by a místo křehkého křupnutí byste měli co do činění se žvýkačkou.

    • Naplněné linecké a jiné slepované cukroví uložte do chladu v papírové krabici (do komory, na balkon či na verandu) anebo v uzavřeném plastovém boxu do ledničky. Speciálně lineckému prospěje uležení a provlhnutí.
    • Cukroví dobře izolujte od ostatních potravin, obzvlášť od uzenin nebo cibule. Natáhlo by jejich pachy.
    • Obzvlášť pečliví buďte při skladování bezlepkového cukroví. Musí dostat svoji zvláštní krabici odděleně od sladkostí z mouky.

    Zdroj: Apetit

      Skryt pre seznam

      Související články

      Autor: Apetit

      Apetit magazín