Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Varné typy brambor

Varné typy brambor

Rozvařily se vám brambory na kaši, nebo jsou naopak tvrdé jako kámen, ačkoli jste je vařila hodinu? Možná používáte nesprávný typ.
21. 10. 2011 | Autor: redakce Apetitu

I když jsou brambory rozhodně nejpopulárnější zeleninou u nás, stále si pleteme, jaké brambory  se do té které kuchyně hodí, a výsledkem je pak nesprávná struktura brambory, kterou nezachráníte ani nejlepším dochucením. V základu dělíme brambory na tři druhy:

Typ A se hodí jako příloha i do salátů. Tyto brambory jsou pevné na skus a při vaření si udrží svůj tvar. Můžete je též opékat v troubě na plátky.
Typ B se využívá k univerzálnímu vaření a nic se jimi prakticky nedá zkazit. Na temném, suchém a chladném místě v papírovém pytlíku vydrží i několik týdnů, proto se hodí mít tento typ brambor v kuchyni vždy po ruce.
Typ C jsou brambory velmi škrobnaté a tepelnou úpravou křehnou, proto jsou ideální na bramborová těsta. Připravíte z nich knedlíky a noky.

V jednoduchosti je síla a brambory typu A vás dostanou jen tak s tvarohem a pažitkou. Dietka, která zasytí. ‚Béčkové‘ brambory jsou ideální ke šťouchané variantě. Cibulkou a slaninou ochuceným jim nikdo neodolá. Zkuste z céčkových brambor vykouzlit perfektní bramboráky. Vaše rodina si je rychle oblíbí a budete se k nim rádi vracet.

3× vaření s různými typy brambor:

Připravila Lucie Perlíková

REKLAMA

Přidat komentář