Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 (54)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1949 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 207 g
Tuky 104 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Doplňte brambory slaninou, voňavou cibulkou a smetanou. Pochoutka k masu, ale chutnají i samotné.

Suroviny

brambory 1 kg
typ B
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo 1 PL
anglická slanina 80 g
na nudličky
cibule 1 ks
velká, na plátky
smetana 200 ml

1 Oškrábané brambory povařte asi 20 minut v osolené vodě doměkka. Slijte.

2 V pánvi na másle rozškvařte slaninu, přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut dozlatova. Zalijte smetanou, osolte a opepřete. Do brambor vmíchejte cibulovou směs a zlehce zpracujte šťouchadlem.

Další recept na šťouchané brambory naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit