Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šťouchané brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 71
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1949 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 207 g
Tuky 104 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťouchané brambory jsou staročeská klasika, kterou jsme si dovolili lehce vylepšit. Štouchané brambory s voňavou cibulkou, slaninou a smetanou servírujte jako přílohou k masu, zeleninovým či luštěninovým placičkám. Vvýborně chutnají i samotné, třeba jako rychlá podzimní večeře.

Suroviny

typ B, oloupané
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
na nudličky
velká, na plátky
smetana 200 ml

Postup

1

Oškrábané brambory povařte asi 20 minut v osolené vodě doměkka. Slijte.

2

V pánvi na másle rozškvařte slaninu, přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut dozlatova. Zalijte smetanou, osolte a opepřete. Do brambor vmíchejte cibulovou směs a zlehce zpracujte šťouchadlem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...