Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šťouchané brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šťouchané brambory

4.2/5 Počet hodnocení: 75
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1949 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 207 g
Tuky 104 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťouchané brambory jsou staročeská klasika, kterou jsme si dovolili lehce vylepšit. Štouchané brambory s voňavou cibulkou, slaninou a smetanou servírujte jako přílohou k masu, zeleninovým či luštěninovým placičkám. Vvýborně chutnají i samotné, třeba jako rychlá podzimní večeře.

Související recepty

Suroviny

typ B, oloupané
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
na nudličky
velká, na plátky
smetana 200 ml

Postup

1

Oškrábané brambory povařte asi 20 minut v osolené vodě doměkka. Slijte.

2

V pánvi na másle rozškvařte slaninu, přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut dozlatova. Zalijte smetanou, osolte a opepřete. Do brambor vmíchejte cibulovou směs a zlehce zpracujte šťouchadlem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů
  • Zajímavosti

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů

Kadeřávek je zpět a přináší do kuchyně svěží vítr! Tato superpotravina, plná vitamínů a minerálů, si získává své místo na stolech po celém světě. Připravte z něj pesto, které je nejen zdravé a snadné, ale také neuvěřitelně všestranné –...