Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 tipů, jak poznat dobré kakao

kakao
ZDROJ: Sorin Gheorghita/Unsplash
sdílet:

Víte, jak přesně má kakao na pečení chutnat a vypadat?

  1. Pro pečení vždy vybírejte kakao holandského typu, tedy hořké kakao nikoli kakaové nápoje. Kakao holandského prochází během výroby procesem alkalizace, díky které se zvýrazní čokoládově hnědá barva kakaa, sníží se jeho kyselost a zjemní chuť.
  2. Při posuzování kvality kakaa, ze kterého chcete péct vánoční cukroví, by vás měla zajímat především barva a chuť. Ideální kakao by podle odborníků mělo být tmavé, syté a příjemně hořké, plné, lehce zemité a nemělo by tahat za jazyk.
  3. Chuť kakaa se odvíjí od původu a zpracování bobů. Při výběru kakaa proto pátrejte, stejně jako u vína, po jeho původu. V tomto ohledu je ideální kakao s označením fair trade, kde je původ bobů uveden.
  4. Dívejte se také na minimální trvanlivost – bývá sice dlouhá, ale časem se kvalita kakaa zhoršuje.
  5. Používáte-li kakao jen na pečení, vystačíte si s běžnou nabídkou, pokud ho ale chcete pít nebo vyrábět domácí pralinky, kupte bio kakao nebo s označením fair trade

Související články

Autor: Jarmila Černá

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč