Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

4× jarní salát k večeři

Salát se sedmikráskou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Neláká vás s přibývajícím slunečními paprsky teplá večeře? Připravte si z několika přísad jednoduchý salát. S opečenými tousty ho můžete podávat jako samostatný chod, zastoupí však také přílohu k opékané rybě, pečenému kuřeti či hovězímu steaku.

Barevné variace

Při přípravě jarních salátů vyzkoušejte i jiné odrůdy listové zeleniny, než jste zvyklí. Využijte chuťových variant salátů, které se nabízejí – lehce oříškového polníčku, příjemně nahořklé červené čekanky radicchio, výrazně ostré rukoly, svěžích salátů lollo biondo a lollo rosso.

Jak nakoupit

Salát kupujte co nejčerstvější, s tuhými, nepovadlými listy. Uchovávejte ho ve spodní přihrádce lednice. Pokud jste koupili salát v plastovém obalu, před uložením v lednici ho vybalte. Nejlepší je, když koupený salát hned spotřebujete – jen tak máte jistotu, že bude křehký a křupavý.

Jak připravit

Salát před přípravou důkladně omyjte a osušte. Nejlépe to jde v odstředivce, pomoci si můžete i utěrkou. Proč je odstranění vody tak důležité? Jen tak zajistíte, aby vám přebytečná voda nerozředila zálivku, která také k listům lépe přilne. Zálivku přidávejte do salátu až jako poslední, jinak budete místo křehkých lístků servírovat povadlé kousky.

4 recepty na jarní salát:

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...