Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

Jak oloupat a očistit ananas

Léto bez ananasu si mnozí z nás nedokážou ani představit. Je sladký, šťavnatý, plný vitaminů, pomáhá při redukční dietě a dá se upravit na mnoho způsobů, mezi které patří i grilování. Největší problém při jeho loupání jsou malá očka, kterých se jen těžko zbavujeme. Víme, jak na ně!
11. 7. 2009 | Autor: redakce Apetitu

Ananas milujeme čerstvý i v pokrmech, ale jeho loupání není příliš příjemnou záležitostí. Často ho proto necháme v obchodě bez povšimnutí i přesto, že je právě dokonale zralý a voňavý. A to je velká škoda. Přitom stačí vědět, jak na to a uvidíte, že loupání není žádná věda! Natočili jsme pro vás krátké video, ve kterém vám celý proces ukážeme pěkně krok za krokem. Naučíte se ananas bleskurychle oloupat a zbavit tuhého středu. Pak už je jen na vás, zda vyzkoušíte jednoduchý dezert z videa, náš oblíbený recept na grilované kuře s ananasem a karibskou salsou nebo ho sníte jen tak...

Jak tedy správně postupovat při loupání ananasu?

  1. Nejprve odkrojte spodní a poté i vrchní část.
  2. Ananas postavte a strany postupně kolem dokola okrájejte.
  3. Očistěte očka.
  4. Rozkrojte na čtvrtiny.
  5. Z každé čtvrtiny odkrojte tuhý střed.
  6. Nakrájejte na plátky.
     

Pokud je na vás krájení nožem přece jenom zdlouhavé, Pořiďte si raději malé vykrajovátko na melounové kuličky. Vypadá tak trochu jako zmenšené kleště na zmrzlinu a malých oček se s ním zbavíte během chvilky. A ztráty šťavnaté dužiny budou minimální!

Související

Jak poznáte zralý ananas?

Jak poznáte zralý ananas?

Nezralý ananas obsahuje velké množství kyselin, které mohou poškodit zubní sklovinu. Kromě toho vám jeho konzumace...

Tapiokový pudink s karamelizovaným ananasem

Ještě jste nezkoušeli tapioku? Hurá do toho! Výsledný pudink vás jistě zaujme nejen lahodnou chutí, ale také zábavnou...

Blesková kaše s ananasem a kokosem

Namíchejte si do misky vločky podle chuti, zalijte je horkou tekutinou a nechte chvíli odstát. Ano, až takhle...

Caipirinha s ananasem

Tradičně se caipirinha dělá s limetami a je to národní brazilský koktejl. K základní verzi ale existuje mnoho...

Tropická zmrzlinová bomba

Zmrzlinová bomba je dokonalý večírkový dezert a koruna všech oslav! Není složitá a dá se připravit předem...

Pitahaya - šťavnaté ovoce s dračí kůží

Když se řekne exotické ovoce, většina z nás si představí ananas, kiwi, mango, kaki nebo papáju. Ale znáte pitahayu?...

Přidat komentář