0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co sklízet v srpnu

příprava zeleniny - salát, rajčata, paprika, okurky
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Srpen nabízí takovou úrodu zeleniny a dalších plodů, že si můžete začít dělat zásoby i na zimu.

Plody léta

Popadněte košík a vyrazte do lesa na houby. Skvělé jsou ve smaženici, v nálevu i jen tak na kmínu. Na políčkách se začervenala řepa. Sladkost její dužiny zdůrazní pečení. Mladé lístky červené řepy přihoďte do salátů. Trhejte papriky a rajčata. Udělejte si letní salát nebo z nich uvařte třeba čatní. Spolu s jemným lilkem, cibulí a cuketami z nich můžete připravit francouzské ratatouille.

Nemáte-li chuť na vaření, osvěžte se okurkami. Salátové chutnají ve studené polévce, ty drobné, nakládačky, zavařte ve sladkokyselém nálevu. Srpen nabízí také hojnost bylinek. Kuchyni rozvoní rozmarýn, tymián, šalvěj, bazalka a mladý česnek.

Srpnová úroda na talíři

Houby: Kuřecí prsa na liškách
Rajčata, papriky, lilek, cukety: Ratatouille
Salátové okurky: Studená okurková polévka s bazalkou a chilli
Červená řepa: Řepa zapečená s fetou

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč