Domácí ochucené majonézy

sdílet:
Jemnou chuť a konzistenci majonézy nic nenahradí.

Základní majonézu můžete koupit, ale nejlepší je připravit si ji doma podle našeho prověřeného receptu (čtěte zde).

OSTRÁ MAJONÉZA

Promíchejte 300 g kvalitní majonézy, 2 lžičky chilli pasty (např. harrisa z www.farahfood.cz) a 2 lžičky citronové šťávy. Skvěle se hodí k jehněčímu, halloumi, ke grilované zelenině, hovězímu, kuřecímu a rybímu masu.

ČESNEKOVÁ MAJONÉZA

Promíchejte 300 g kvalitní majonézy, 2 drcené stroužky česneku, sůl a pepř. Je výborná s hovězím, jehněčím, kuřecím masem i s rybami, ale hlavně na brambory.

CITRONOVÁ MAJONÉZA

Promíchejte 300 g kvalitní majonézy, 1/2 lžičky jemně strouhané citronové kůry a 1 lžíci citronové šťávy. Chutná v kuřecích, rybích a kořeněných burgerech.

WASABI MAJONÉZA

Promíchejte 300 g kvalitní majonézy a 2–3 lžičky pasty wasabi. Hodí se k rybám, hovězímu, šunce a asijským chutím.

KOPROVÁ MAJONÉZA

Promíchejte 300 g kvalitní majonézy, 2 jarní cibulky nakrájené na plátky, lžíci nasekaného kopru a malou nakládanou okurku nasekanou nadrobno. Výborně chutná s rybou, kuřecím, hovězím nebo vepřovým masem.

KŘENOVÁ MAJONÉZA

Promíchejte 300 g majonézy, 2 lžíce nakládaného strouhaného křenu či 2–3 lžičky čerstvého. Podle chuti přisolte, případně přislaďte. Dobře doplní rybu, šunku, jehněčí i hovězí maso.

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit