0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hladkolistá petržel voní víc než kudrnka

petrželka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Bylinka k ozdobě i dochucení

Naťovou petrželku, ať už celou snítku, nebo nasekanou, přidáváme do jídla téměř automaticky. Většinou pro barevné zpestření jídla. Petržel však může být víc než jen zelenou ozdobou talíře. Je mimořádně bohatá na vitamin C, ale především nádherně voní a výborně chutná.

Své o tom vědí Italové, kteří nasekanou natí dochucují těstoviny, polévky i rizota. Tvoří zkrátka základ jejich kuchyně, a proto se petrželce s hladkými špičatými listy někdy říká italská. Nikdy by však do jídla nepřidali kudrnku a vědí proč. Oproti hladkolisté petrželi totiž nemá tak příjemné a výrazné aroma a její listy působí v jídle škrábavě.

Náš tip: Nasekanou hladkolistou petržel můžete zamrazit. Nejlepší je ale čerstvá ze zahrádky nebo trhu. Přidejte ji do másla, čerstvé strouhanky nebo pomazánky.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit