0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hladkolistá petržel voní víc než kudrnka

petrželka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Bylinka k ozdobě i dochucení

Naťovou petrželku, ať už celou snítku, nebo nasekanou, přidáváme do jídla téměř automaticky. Většinou pro barevné zpestření jídla. Petržel však může být víc než jen zelenou ozdobou talíře. Je mimořádně bohatá na vitamin C, ale především nádherně voní a výborně chutná.

Své o tom vědí Italové, kteří nasekanou natí dochucují těstoviny, polévky i rizota. Tvoří zkrátka základ jejich kuchyně, a proto se petrželce s hladkými špičatými listy někdy říká italská. Nikdy by však do jídla nepřidali kudrnku a vědí proč. Oproti hladkolisté petrželi totiž nemá tak příjemné a výrazné aroma a její listy působí v jídle škrábavě.

Náš tip: Nasekanou hladkolistou petržel můžete zamrazit. Nejlepší je ale čerstvá ze zahrádky nebo trhu. Přidejte ji do másla, čerstvé strouhanky nebo pomazánky.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč