Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klasický tabouleh
ZDROJ: Klasický tabouleh
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 16
Do 25 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1997 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 153 g
Tuky 114 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základ klasické verze je petrželka. Je klíčovou ingrediencí a musí jí tam být opravdu dost. Libanonský tabouleh je totiž primárně petrželkový salát, všechno ostatní je v něm jen pro strukturu nebo chuť.

Suroviny

bulgur 100 g
petrželka 500 g
kudrnka (viz Něco navíc)
koriandr čerstvý 200 g
lístky
máta 100 g
lístky
rajče 300 g
klínky k podávání
Na zálivku
ze 2 citronů a 1 lžička nastrouhané kůry
sůl ½ ČL
římský kmín ½ ČL
mletý
pepř ½ ČL
mletý
koriandr mletý 1 špetka
hřebíček 1 špetka
drcený
nastrouhaný
olivový olej 120 ml

Postup

1

Bulgur zalijte vroucí vodou v poměru 1:1 a nechte nabobtnat.

2

Mezitím najemno nakrájejte bylinky, cibuli a rajčata. Citronovou šťávu i kůru promíchejte v míse se solí, kořením a olejem, aby vznikla zálivka.

3

Vychladlý bulgur dejte do mísy k zálivce, přidejte bylinky a promíchejte. Dochuťte kořením nebo citronovou šťávou. Bulgurový tabouleh podávejte s klínky citronu.

NĚCO NAVÍC
Někdo přísahá na kudrnku, jiný na hladkolistou petrželku. Pokud sáhnete jako my po kudrnce, vybírejte čerstvou a mladou, která není tak tuhá jako ta, kterou většinou koupíte v obchodech. Jestli se nemůžete rozhodnout, klidně dejte jeden díl kudrnky a druhý hladkolisté. Ale základní pravidlo zní: petrželkou nešetřit!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...