Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Klasický tabouleh

Základ klasické verze je petrželka. Je klíčovou ingrediencí a musí jí tam být opravdu dost. Tabouleh je totiž primárně petrželkový salát, všechno ostatní je v něm jen pro strukturu nebo chuť.

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát

Ingredience

    • 100 g bulguru
    • 500 g lístků petrželky kudrnky (viz Něco navíc)
    • 200 g lístků koriandru
    • 100 g lístků máty
    • 1 červená cibule
    • 300 g rajčat
    • klínky citronu k podávání

    NA ZÁLIVKU

    • šťáva ze 2 citronů a 1 lžička najemno
    • nastrouhané citronové kůry
    • 1/2 lžičky soli
    • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
    • 1/2 lžičky mletého černého pepře
    • po špetce mleté papriky, mletého koriandru, drceného hřebíčku a nastrouhaného muškátového oříšku
    • 120 ml olivového oleje

Příprava jídla

1 Bulgur zalijte vroucí vodou v poměru 1:1 a nechte nabobtnat.

2 Mezitím najemno nakrájejte bylinky, cibuli a rajčata. Citronovou šťávu i kůru promíchejte v míse se solí, kořením a olejem, aby vznikla zálivka. Vychladlý bulgur dejte do mísy k zálivce, přidejte bylinky a promíchejte. Dochuťte kořením nebo citronovou šťávou.

NĚCO NAVÍC
Někdo přísahá na kudrnku, jiný na hladkolistou petrželku. Pokud sáhnete jako my po kudrnce, vybírejte čerstvou a mladou, která není tak tuhá jako ta, kterou většinou koupíte v obchodech. Jestli se nemůžete rozhodnout, klidně dejte jeden díl kudrnky a druhý hladkolisté. Ale základní pravidlo zní: petrželkou nešetřit!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brokolicový tabouleh

Tabouleh s pečeným květákem

Tabouleh s quinoou a pečeným fenyklem

REKLAMA

Přidat komentář