0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Klasický tabouleh

Klasický tabouleh

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2069 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 165 g
Tuky 114 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základ klasické verze je petrželka. Je klíčovou ingrediencí a musí jí tam být opravdu dost. Tabouleh je totiž primárně petrželkový salát, všechno ostatní je v něm jen pro strukturu nebo chuť.

Suroviny

bulgur 100 g
petrželka 500 g
kudrnka (viz Něco navíc)
koriandr 200 g
máta 100 g
cibule červená 1 ks
rajče 300 g
citron
klínky k podávání
Na zálivku
citron 2 ks
šťáva + 1 lžička kůry najemno
sůl 0.5 ČL
římský kmín 0.5 ČL
mletý
pepř 0.5 ČL
mletý
paprika sladká 1 špetka
mletá
koriandr mletý 1 špetka
hřebíček 1 špetka
drcený
muškátový oříšek 1 špetka
nastrouhaný
olivový olej 120 ml

1 Bulgur zalijte vroucí vodou v poměru 1:1 a nechte nabobtnat.

2 Mezitím najemno nakrájejte bylinky, cibuli a rajčata. Citronovou šťávu i kůru promíchejte v míse se solí, kořením a olejem, aby vznikla zálivka. Vychladlý bulgur dejte do mísy k zálivce, přidejte bylinky a promíchejte. Dochuťte kořením nebo citronovou šťávou.

NĚCO NAVÍC
Někdo přísahá na kudrnku, jiný na hladkolistou petrželku. Pokud sáhnete jako my po kudrnce, vybírejte čerstvou a mladou, která není tak tuhá jako ta, kterou většinou koupíte v obchodech. Jestli se nemůžete rozhodnout, klidně dejte jeden díl kudrnky a druhý hladkolisté. Ale základní pravidlo zní: petrželkou nešetřit!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit