Základ klasické verze je petrželka. Je klíčovou ingrediencí a musí jí tam být opravdu dost. Libanonský tabouleh je totiž primárně petrželkový salát, všechno ostatní je v něm jen pro strukturu nebo chuť.
Suroviny
Postup
Bulgur zalijte vroucí vodou v poměru 1:1 a nechte nabobtnat.
Mezitím najemno nakrájejte bylinky, cibuli a rajčata. Citronovou šťávu i kůru promíchejte v míse se solí, kořením a olejem, aby vznikla zálivka.
Vychladlý bulgur dejte do mísy k zálivce, přidejte bylinky a promíchejte. Dochuťte kořením nebo citronovou šťávou. Bulgurový tabouleh podávejte s klínky citronu.
NĚCO NAVÍC
Někdo přísahá na kudrnku, jiný na hladkolistou petrželku. Pokud sáhnete jako my po kudrnce, vybírejte čerstvou a mladou, která není tak tuhá jako ta, kterou většinou koupíte v obchodech. Jestli se nemůžete rozhodnout, klidně dejte jeden díl kudrnky a druhý hladkolisté. Ale základní pravidlo zní: petrželkou nešetřit!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 36 receptů z Apetitu na svatební menu. Na co nezapomenout při jeho plánování?(35 receptů )
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů )
- Nejlepší letní saláty: Hravá lehká jídla, která v létě můžete obědvat, svačit i večeřet(12 receptů )
- Skvělé večeře pro horké letní dny, u kterých se nezapotíte: Uvařte si jednoduché špagety puttanesca nebo tabouleh (59 receptů )