Karlovarské knedlíky patří k té nejlepší tradici domácí kuchyně. A přitom je to hračka!
Suroviny
toustový chléb
300
g
na kostičky
mléko
100
ml
máslo
20
g
rozpuštěné
vejce
2
ks
žloutky oddělené, z bílku ušlehaný sníh
sůl
petrželka
2
PL
nasekaná
Postup
1
Toustový chléb opečte nasucho v troubě či na pánvi dozlatova, dejte do mísy a přidejte mléko, máslo, žloutky, sůl, bylinky a promíchejte.
2
Pak opatrně zapracujte sníh.
3
Z hmoty tvarujte koule velké jako pěst a skládejte je na pařák v hrnci s vroucí vodou. Přiklopte a vařte zhruba 15 minut.
NĚCO NAVÍC
Pokud jste knedlíkoví, zadělejte rovnou z dvojnásobného množství. Na stole se neztratí!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x slané knedlíky pro každého(15 receptů)