Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karlovarský knedlík na páře

Karlovarské knedlíky patří k té nejlepší tradici domácí kuchyně. A přitom je to hračka!

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 6 koulí
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Česká

Ingredience

    • 250–300 g toustového chleba, nakrájeného na kostičky
    • 80–100 ml mléka
    • 20 g másla, rozpuštěného
    • 2 vejce, žloutky oddělené, z bílků ušlehaný sníh
    • sůl
    • 2 lžíce nasekané petrželky

Příprava jídla

1 Toustový chléb opečte nasucho v troubě či na pánvi dozlatova, dejte do mísy a přidejte mléko, máslo, žloutky, sůl, bylinky a promíchejte. Pak opatrně zapracujte sníh. Z hmoty tvarujte koule velké jako pěst a skládejte je na pařák v hrnci s vroucí vodou. Přiklopte a vařte zhruba 15 minut.

NĚCO NAVÍC
Pokud jste knedlíkoví, zadělejte rovnou z dvojnásobného množství. Na stole se neztratí!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřová pečínka na růžovém víně

Ibiškový ledový čaj s jahodami

Letní polévka

Galetka à la vichyssoise

REKLAMA

Přidat komentář