Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karlovarský knedlík na páře
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 60
Do 45 minut Velmi snadné Na 6 koulí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1175 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 135 g
Tuky 49 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karlovarské knedlíky patří k té nejlepší tradici domácí kuchyně. A přitom je to hračka! Žádné kynutí ani zdlouhavá příprava. Jde o jednu z nejlepších knedlíkových příloh v porovnání cena/výkon. Ať už je servírujete s masovou pečínkou nebo jen s dušeným zelím a osmaženou cibulkou. V obou případech si náramně pochutnáte.

Suroviny

až 300 g na kostičky
mléko 80 ml
až 100 ml
rozpuštěné
vejce 2 ks
žloutky oddělené, z bílku ušlehaný sníh
sůl
petrželka 2 PL
nasekaná

Postup

1

Toustový chléb opečte nasucho v troubě či na pánvi dozlatova, dejte do mísy a přidejte mléko, máslo, žloutky, sůl, bylinky a promíchejte.

2

Pak opatrně zapracujte sníh.

3

Z hmoty tvarujte koule velké jako pěst a skládejte je na pařák v hrnci s vroucí vodou. Přiklopte a vařte zhruba 15 minut.

NĚCO NAVÍC
Pokud jste knedlíkoví, zadělejte rovnou z dvojnásobného množství. Na stole se neztratí!

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...