Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 911 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 82 g
Tuky 39 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Ideální předkrm by měl poškádlit smysly, a nechat přitom v žaludku dostatek místa na další chody.

Suroviny

petrželka 4 snítka
kudrnatá (velké pěkné snítky či více menších)
olej
na smažení lilků + 3 lžíce na přípravu kari
Na těstíčko
mléko 250 ml
vejce 2 ks
sýr 50 g
(polo)tvrdý, strouhaný
sůl

Postup

1
1 Stonky ponechte, abyste měli petrželku za co držet. Snítky důkladně propláchněte ve studené vodě, pak je třepáním osušte. Mléko prošlehejte se žloutky, osolte a postupně přidejte podle potřeby mouku - těstíčko by nemělo být příliš husté. Nakonec opatrně vmíchejte sýr a tuhý sníh z bílků.

2 V nižším kastrolu nebo na hlubší pánvi rozehřejte větší množství oleje tak, aby petrželka mohla při smažení plavat. Držte ji za stonky, smáčejte v těstíčku, nechte lehce okapat a pak vkládejte do rozpáleného oleje (držte ji přitom za stonek, například grilovacími kleštěmi) a krátce, dvě až tři minuty, ji smažte dozlatova.

3 Osmažené ,kosmatice‘ zbavte přebytečného tuku na vrstvě papírových ubrousků. Podávejte ihned jako předkrm.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...