0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 911 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 82 g
Tuky 39 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Ideální předkrm by měl poškádlit smysly, a nechat přitom v žaludku dostatek místa na další chody.

Suroviny

petrželka 4 snítka
kudrnatá (velké pěkné snítky či více menších)
olej
na smažení lilků + 3 lžíce na přípravu kari
Na těstíčko
mléko 250 ml
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 100 g
sýr 50 g
(polo)tvrdý, strouhaný
sůl
1 Stonky ponechte, abyste měli petrželku za co držet. Snítky důkladně propláchněte ve studené vodě, pak je třepáním osušte. Mléko prošlehejte se žloutky, osolte a postupně přidejte podle potřeby mouku – těstíčko by nemělo být příliš husté. Nakonec opatrně vmíchejte sýr a tuhý sníh z bílků.

2 V nižším kastrolu nebo na hlubší pánvi rozehřejte větší množství oleje tak, aby petrželka mohla při smažení plavat. Držte ji za stonky, smáčejte v těstíčku, nechte lehce okapat a pak vkládejte do rozpáleného oleje (držte ji přitom za stonek, například grilovacími kleštěmi) a krátce, dvě až tři minuty, ji smažte dozlatova.

3 Osmažené ,kosmatice‘ zbavte přebytečného tuku na vrstvě papírových ubrousků. Podávejte ihned jako předkrm.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...