Ideální předkrm by měl poškádlit smysly, a nechat přitom v žaludku dostatek místa na další chody.
1 Stonky ponechte, abyste měli petrželku za co držet. Snítky důkladně propláchněte ve studené vodě, pak je třepáním osušte. Mléko prošlehejte se žloutky, osolte a postupně přidejte podle potřeby mouku – těstíčko by nemělo být příliš husté. Nakonec opatrně vmíchejte sýr a tuhý sníh z bílků.
2 V nižším kastrolu nebo na hlubší pánvi rozehřejte větší množství oleje tak, aby petrželka mohla při smažení plavat. Držte ji za stonky, smáčejte v těstíčku, nechte lehce okapat a pak vkládejte do rozpáleného oleje (držte ji přitom za stonek, například grilovacími kleštěmi) a krátce, dvě až tři minuty, ji smažte dozlatova.
3 Osmažené ,kosmatice‘ zbavte přebytečného tuku na vrstvě papírových ubrousků. Podávejte ihned jako předkrm.
2 V nižším kastrolu nebo na hlubší pánvi rozehřejte větší množství oleje tak, aby petrželka mohla při smažení plavat. Držte ji za stonky, smáčejte v těstíčku, nechte lehce okapat a pak vkládejte do rozpáleného oleje (držte ji přitom za stonek, například grilovacími kleštěmi) a krátce, dvě až tři minuty, ji smažte dozlatova.
3 Osmažené ,kosmatice‘ zbavte přebytečného tuku na vrstvě papírových ubrousků. Podávejte ihned jako předkrm.