0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak rozpálit olej na smažení

smazeni
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Poradíme vám, jak správně rozpálit olej, abyste smažili co nejefektivněji.

Hluboký kastrol naplňte ze 2/3 olejem a dejte na střední oheň. Nejefektivnější smažení je při 195 °C. Když je teplota nízká, potravina nasákne olejem; při příliš vysoké se jídlo na povrchu spálí a uvnitř zůstane syrové.

Nemáte-li teploměr, můžete k testu použít kousky světlého chleba. Až se olej zahřeje, vhoďte je do něj a 15–30 vteřin smažte. Pokud zezlátne, olej je správně teplý. Pokud ne, olej ještě není dost žhavý. Jestli se naopak spálí rychle, olej je rozehřátý příliš.

Vyšlo v časopise Apetit.
 

Související články

Knedlíčky a smažený hrášek vyšperkují každou polévku
  • Tipy a triky

Knedlíčky a smažený hrášek vyšperkují každou polévku

Není nad pořádný silný vývar nebo hustou krémovou polévku. V Čechách je zvykem, že se polévka podává před hlavním jídlem, aby připravila naše trávení na další chod. Někdy si ji také rádi dáme jako svačinu nebo lehkou večeři. Jak...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit