0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Květák smažený po italsku s křupavou kůrčičkou

květák smažený po italsku
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Květák smažený po italsku s křupavou kůrčičkou

3.8 / 5. Počet hodnocení: 32
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1304 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 234 g
Tuky 15 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a celé dílko bude po osmažení labužnicky chroupat. Květák smažený po italsku s křupavou kůrčičkou je skvělou variací na oblíbenou českou klasiku.

Suroviny

květák 1 ks
asi 1 kg
vejce 1 ks
bílek 1 ks
prošlehaný
krupice 10 PL
několik lžic krupičky
strouhanka 10 PL
na obalení
olej
na smažení
sůl
hrubá, mořská
zelené lístky k podávání

Postup

1

Květák rozeberte na růžičky a nakrájejte na klínky.

2

Jen lehce je předvařte v páře, aby zůstaly křupavé; opravdu čerstvý květák nemusíte předvařovat vůbec.

3

Protáhněte ve vejci s bílkem, obalte v krupičce se strouhankou.

4

Osmažte ve vrstvě horkého oleje. Nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a podávejte se zelenými lístky a krystalky soli.

Související články

Jak zbavit květák drobné havěti
  • Tipy a triky

Jak zbavit květák drobné havěti

Často se stává, že koupíte-li květák nebo brokolici, skrývá se v drobných růžičkách různá havěť, které se prostým omytím zbavujeme jen stěží. Poradíme vám dnes, jak se zbavit nejen havěti, ale také nepříjemného zápachu při vaření. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit