Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květák smažený po italsku s křupavou kůrčičkou
květák smažený po italsku
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Květák smažený po italsku s křupavou kůrčičkou

4.2/5 Počet hodnocení: 36
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1304 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 234 g
Tuky 15 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a celé dílko bude po osmažení labužnicky chroupat. Květák smažený po italsku s křupavou kůrčičkou je skvělou variací na oblíbenou českou klasiku.

Suroviny

asi 1 kg
vejce 1 ks
prošlehaný
krupice 10 PL
několik lžic krupičky
strouhanka 10 PL
na obalení
olej
na smažení
sůl
hrubá, mořská
zelené lístky k podávání

Postup

1

Květák rozeberte na růžičky a nakrájejte na klínky.

2

Jen lehce je předvařte v páře, aby zůstaly křupavé; opravdu čerstvý květák nemusíte předvařovat vůbec.

3

Protáhněte ve vejci s bílkem, obalte v krupičce se strouhankou.

4

Osmažte ve vrstvě horkého oleje. Nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a podávejte se zelenými lístky a krystalky soli.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

13.12.2007 08:03
Recept se nachází v č. 6/07, str. 40.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...