Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a celé dílko bude po osmažení labužnicky chroupat. Květák smažený po italsku s křupavou kůrčičkou je skvělou variací na oblíbenou českou klasiku.
Postup
1
Květák rozeberte na růžičky a nakrájejte na klínky.
2
Jen lehce je předvařte v páře, aby zůstaly křupavé; opravdu čerstvý květák nemusíte předvařovat vůbec.
3
Protáhněte ve vejci s bílkem, obalte v krupičce se strouhankou.
4
Osmažte ve vrstvě horkého oleje. Nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a podávejte se zelenými lístky a krystalky soli.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nechte placičky na jindy – květák 24x jinak(33 receptů )
- Vánoce jinak: Netradiční vánoční recepty(8 receptů )
- Do hodiny na stole: Nejlepší recepty pro rychlou rodinnou večeři(30 receptů )
Komentáře