Jak rozvonět koření

Jak rozvonět koření
sdílet:

Tradičnou cestou bývá prohřát koření na pánvi. To však může skončit i jeho spálením. Jak to tedy udělat, aby koření krásně vonělo a nebyli z něho uhlíky? 

Když koření opražíte na pánvi, nádherně se tím rozvine jeho aroma. Pokud to však přeženete a nevšimnete si toho, dodá koření připravovanému jídlu namísto vůně a chuti jen hořkou příchuť. A jak koření bezpečně opražit?

5 věcí, které jste nevěděli o koření

5 věcí, které jste nevěděli o koření

Více

Koření dejte na pánev zahřátou na středním plameni a nasucho opékejte 1–2 minuty za občasného potřesení pánví, aby se rozvonělo, a pak ho z pánve vysypte nebo přidejte ostatní ingredience. Koření můžete také zabalit do alobalu a dát na pánev na středním ohni. Po pěti minutách koření zkontrolujte, případně ho ještě vraťte do pánve.

U koření, které je v koncentrovaných pastách, nejdříve rozehřejte olivový olej. Poté přidejte pastu a za stálého míchání nechte rozpustit. Poté přidejte další suroviny. Vyrobit si můžete také vlastní kořenící směsi. Ušetříte si čas s hledáním té správné kořenky či papírových sáčků, které mají tendenci se v nejméně vhodný okamžik rozsypat. Připravte si předem koření do vývaru, guláše, na marinování masa, bylinkové koření do salátů, zálivek, či perníkové koření, jenž zaručeně provoní celý byt jen co jej otevřete.

Perníkové koření a tipy, jak si jej připravit doma

Perníkové koření a tipy, jak si jej připravit doma

Více

Pokud se vám v kuchyni stala nehoda, něco se připálilo či jste se vrátili z víkendového výletu a doma vám mezitím zasmrádl odpadkový koš, koření je nejrychlejším pomocníkem pro navrácení příjemné vůně. Nechte na pánvi na sucho opražit hřebíček, svitky skořice, kardamom a nepříjemné pachy rychle ustoupí. Jen dejte pozor, ať nepřipálíte i tyto libě vonící pomocníky.

Související články

5 věcí, které jste nevěděli o koření
  • Tipy a triky

5 věcí, které jste nevěděli o koření

1 V celém arabském světě se jako koření používají sušená růžová poupata.Použít dekorativní květy k ochucování pokrmů by u nás napadlo asi málokoho. V Indii se však plátky růží běžně přidávají do masových marinád.2 Muškátový oříšek a...
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit