0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak rozvonět koření

Jak rozvonět koření
sdílet:

Tradičnou cestou bývá prohřát koření na pánvi. To však může skončit i jeho spálením. Jak to tedy udělat, aby koření krásně vonělo a nebyli z něho uhlíky? 

Když koření opražíte na pánvi, nádherně se tím rozvine jeho aroma. Pokud to však přeženete a nevšimnete si toho, dodá koření připravovanému jídlu namísto vůně a chuti jen hořkou příchuť. A jak koření bezpečně opražit?

Koření dejte na pánev zahřátou na středním plameni a nasucho opékejte 1–2 minuty za občasného potřesení pánví, aby se rozvonělo, a pak ho z pánve vysypte nebo přidejte ostatní ingredience. Koření můžete také zabalit do alobalu a dát na pánev na středním ohni. Po pěti minutách koření zkontrolujte, případně ho ještě vraťte do pánve.

U koření, které je v koncentrovaných pastách, nejdříve rozehřejte olivový olej. Poté přidejte pastu a za stálého míchání nechte rozpustit. Poté přidejte další suroviny. Vyrobit si můžete také vlastní kořenící směsi. Ušetříte si čas s hledáním té správné kořenky či papírových sáčků, které mají tendenci se v nejméně vhodný okamžik rozsypat. Připravte si předem koření do vývaru, guláše, na marinování masa, bylinkové koření do salátů, zálivek, či perníkové koření, jenž zaručeně provoní celý byt jen co jej otevřete.

Pokud se vám v kuchyni stala nehoda, něco se připálilo či jste se vrátili z víkendového výletu a doma vám mezitím zasmrádl odpadkový koš, koření je nejrychlejším pomocníkem pro navrácení příjemné vůně. Nechte na pánvi na sucho opražit hřebíček, svitky skořice, kardamom a nepříjemné pachy rychle ustoupí. Jen dejte pozor, ať nepřipálíte i tyto libě vonící pomocníky.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč