Pěkně pikantní překvapení vaše přátele nadchne a zpestří každou oslavu.
Suroviny
slunečnicový olej
3
PL
hovězí maso
1
kg
zadní, na kostky
paprika mletá sladká
3
ČL
paprika mletá pálivá
½
ČL
vývar zeleninový
2
l
víno červené
100
ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián
1
ČL
sušený
tymián
2
snítky
na ozdobu
máslo
50
g
změklé
čerstvá na ozdobu
dalamánky, k podávání
Postup
1
Olej nalijte do širšího hrnce, vhoďte cibuli a smažte ji dozlatova.
2
Přidejte maso a nechte ho ze všech stran zatáhnout a zabarvit se dohněda. Osolte, vsypte obě papriky, promíchejte a podlijte vývarem. Duste hodinu a půl, až bude maso měkké.
3
Přilijte víno, nechte mírně odpařit, přidejte čerstvý i sušený tymián, sůl a pepř a zahustěte takzvaným beurre manié – tedy změklým máslem utřeným s moukou. Povařte ješte 10–15 minut.
4
Dalamánky seřízněte, vydlabejte a dovnitř rozdělte guláš, podávejte ozdobené tymiánem a červenou chilli papričkou
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10 receptů na poctivý hovězí guláš: Klasický hospodský i s krustou(9 receptů )
- Guláš pro každého: z masa, brambor, hub i ryb(24 receptů )