0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Guláš v dalamánku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3199 kcal
Bílkoviny 258 g
Sacharidy 117 g
Tuky 173 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pěkně pikantní překvapení vaše přátele nadchne a zpestří každou oslavu.

Suroviny

slunečnicový olej 3 PL
zadní, na kostky
paprika mletá sladká 3 ČL
paprika mletá pálivá ½ ČL
vývar zeleninový 2 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 1 ČL
sušený
tymián 2 snítky
na ozdobu
máslo 50 g
změklé
mouka pšeničná hladká 1 PL
chilli paprička
čerstvá na ozdobu
pečivo
dalamánky, k podávání

Postup

1

Olej nalijte do širšího hrnce, vhoďte cibuli a smažte ji dozlatova.

2

Přidejte maso a nechte ho ze všech stran zatáhnout a zabarvit se dohněda. Osolte, vsypte obě papriky, promíchejte a podlijte vývarem. Duste hodinu a půl, až bude maso měkké.

3

Přilijte víno, nechte mírně odpařit, přidejte čerstvý i sušený tymián, sůl a pepř a zahustěte takzvaným beurre manié – tedy změklým máslem utřeným s moukou. Povařte ješte 10–15 minut.

4

Dalamánky seřízněte, vydlabejte a dovnitř rozdělte guláš, podávejte ozdobené tymiánem a červenou chilli papričkou

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč