0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Guláš v dalamánku

Guláš v dalamánku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Guláš v dalamánku

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3199 kcal
Bílkoviny 258 g
Sacharidy 117 g
Tuky 173 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pěkně pikantní překvapení vaše přátele nadchne a zpestří každou oslavu.

Suroviny

slunečnicový olej 3 PL
hovězí maso 1 kg
zadní, na kostky
paprika mletá sladká 3 ČL
paprika mletá pálivá 0.5 ČL
vývar zeleninový 2 l
víno červené 100 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 1 ČL
sušený
tymián 2 snítky
na ozdobu
máslo 50 g
změklé
mouka pšeničná hladká 1 PL
chilli paprička
čerstvá na ozdobu
pečivo
dalamánky, k podávání

Postup

1

Olej nalijte do širšího hrnce, vhoďte cibuli a smažte ji dozlatova.

2

Přidejte maso a nechte ho ze všech stran zatáhnout a zabarvit se dohněda. Osolte, vsypte obě papriky, promíchejte a podlijte vývarem. Duste hodinu a půl, až bude maso měkké.

3

Přilijte víno, nechte mírně odpařit, přidejte čerstvý i sušený tymián, sůl a pepř a zahustěte takzvaným beurre manié – tedy změklým máslem utřeným s moukou. Povařte ješte 10–15 minut.

4

Dalamánky seřízněte, vydlabejte a dovnitř rozdělte guláš, podávejte ozdobené tymiánem a červenou chilli papričkou

Související články

Učíme se od mistra: Poctivý hospodský guláš
  • Jak na to

Učíme se od mistra: Poctivý hospodský guláš

Říká se, že na guláši si pochutnáte jen v hospodě. Přesvědčíme vás, že ho zvládnete uvařit i doma. S návodem krok za krokem připravíte pod vedením šéfkuchaře Zdeňka Marcína dokonale vyladěný guláš. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit