Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Guláš v dalamánku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3199 kcal
Bílkoviny 258 g
Sacharidy 117 g
Tuky 173 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pěkně pikantní překvapení vaše přátele nadchne a zpestří každou oslavu.

Související recepty

Suroviny

slunečnicový olej 3 PL
zadní, na kostky
paprika mletá pálivá ½ ČL
vývar zeleninový 2 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 1 ČL
sušený
tymián 2 snítky
na ozdobu
změklé
čerstvá na ozdobu
dalamánky, k podávání

Postup

1

Olej nalijte do širšího hrnce, vhoďte cibuli a smažte ji dozlatova.

2

Přidejte maso a nechte ho ze všech stran zatáhnout a zabarvit se dohněda. Osolte, vsypte obě papriky, promíchejte a podlijte vývarem. Duste hodinu a půl, až bude maso měkké.

3

Přilijte víno, nechte mírně odpařit, přidejte čerstvý i sušený tymián, sůl a pepř a zahustěte takzvaným beurre manié – tedy změklým máslem utřeným s moukou. Povařte ješte 10–15 minut.

4

Dalamánky seřízněte, vydlabejte a dovnitř rozdělte guláš, podávejte ozdobené tymiánem a červenou chilli papričkou

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín