0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vysušit dýňová semínka

Jak vysušit dýňová semínka
sdílet:

Semínka z vydlabané dýně nevyhazujte. Jsou skvělá jako chuťovka k vínu.

Dýňová semínka nejlépe vysušíte v troubě. Zbavte je co nejvíce dužiny a poté je rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dbejte na to, aby se pokud možno nepřekrývala. Semínka pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, dokud neoschnou. Trvá to přibližně hodinu. Občas je promíchejte. Pak plech vyndejte z trouby a nechte úplně vychladnout. Ze semínek si potom můžete podle našeho receptu připravit sladce pikantní chuťovku k vínu. Na podzim patří v redakci k našim favoritům. Skladovat je můžete celý následující rok, pokud je umístíte na suché, temné místo. 

Proč dýňová semínka nevyhazovat a čím jsou našemu tělu prospěšné jsme vám již prozradili.

Pokud si chcete dýňová semínka ochutit, místo sušení je můžete zkusit opražit na pánvi. Zlepšíte tak jejich stravitelnost, postačí vám 10 minut. Čisté semínka vhoďte na rozpálenou teflonovou pánev, pražit můžete nasucho či za použití másla nebo oleje. Ochutit je můžete čímkoli máte rádi, bylinkami, solí či špetkou chilli. 

Dýňová semínka si můžete vychutnat i v tekutém stavu. Vyrábí se z nich dýňový olej, jehož účinky jsou blahodárné. 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč