Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Semínka z vydlabané dýně nevyhazujte! Jsou zdravá a skvělá jako chuťovka

Dýňová semínka
ZDROJ: Shutterstock
sdílet:

Semínka z vydlabané dýně nevyhazujte. Jsou skvělá jako chuťovka k vínu.

Dýňová semínka nejlépe vysušíte v troubě. Zbavte je co nejvíce dužiny a poté je rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dbejte na to, aby se pokud možno nepřekrývala. Semínka pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, dokud neoschnou. Trvá to přibližně hodinu. Občas je promíchejte. Pak plech vyndejte z trouby a nechte úplně vychladnout. Ze semínek si potom můžete podle našeho receptu připravit sladce pikantní chuťovku k vínu. Na podzim patří v redakci k našim favoritům. Skladovat je můžete celý následující rok, pokud je umístíte na suché, temné místo. 

Proč dýňová semínka nevyhazovat a čím jsou našemu tělu prospěšné jsme vám již prozradili.

Pokud si chcete dýňová semínka ochutit, místo sušení je můžete zkusit opražit na pánvi. Zlepšíte tak jejich stravitelnost, postačí vám 10 minut. Čisté semínka vhoďte na rozpálenou teflonovou pánev, pražit můžete nasucho či za použití másla nebo oleje. Ochutit je můžete čímkoli máte rádi, bylinkami, solí či špetkou chilli. 

Dýňová semínka si můžete vychutnat i v tekutém stavu. Vyrábí se z nich dýňový olej, jehož účinky jsou blahodárné. 

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...