Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak zabalit svačinu

donuty
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

V čem přenést svačinu, aby zůstala pěkně v jednom kuse, nepomuchlaná a čerstvá?

Igelitové sáčky na svačinu jsou již dávno za námi, dnes se jídlo dává do plastových krabiček. Lunchboxy se vyrábějí v různých barvách a designech, které se zavděčí školákům i dospělým. Jsou opatřeny praktickým zavíráním, které zaručuje, že svačina neskončí rozpatlaná v tašce. Díky plastové krabičce jídlo nemusíte složitě balit do papírových ubrousků, které se lepí na vlhké potraviny. Rohlík se salámem a papírem asi nikoho nenadchne.

Součástí některých krabiček jsou také menší misky či oddělené boxy, díky kterým se svačina nemusí omezovat jen na jeden sendvič. Přidat můžete třeba i jogurt s müsli či sušené ovoce. Lunchboxy se vyrábějí nejen z plastu, ale také z hliníku, plechu či z termomateriálu, který udrží jídlo dlouho teplé. Pro děti však doporučujeme plastovou variantu. Osvědčila se nám nejvíce.

Sendvič či sušenky můžete zabalit také do speciálního sáčku z omyvatelného materiálu se zapínáním na suchý zip. Stejně jako krabičky šetří životní prostředí, protože nevyhazujete další a další plastové pytlíky. My jsme si oblíbili LunchSkins.

A co do krabičky zabalit? Zkuste třeba sýrový sendvič nebo sušenky z ovesných vloček.

Náš tip:

Čeká vaše dítě důležitá školní událost? Přibalte mu ke svačině lístek s krátkým vzkazem, aby vědělo, že mu držíte palce. Vše se určitě vydaří!

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...