Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3x chlebíček k svačině
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3105 kcal
Bílkoviny 184 g
Sacharidy 293 g
Tuky 125 g
Vláknina 84 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Abyste neusedali k obědu či večeři vyhladovělí, proložte hlavní jídla svačinkami – s našimi chlebíčky zaženete hlad a ještě si královsky pochutnáte!

Suroviny

Chlebíček s cuketou, fazolemi, chilli a pestem
na tenké plátky
1 konzerva – fazole propláchnuté a osušené
se semínky
zelená, nakrájená
olivový olej extra panenský
klínky, k podávání
Na koriandrové pesto
koriandr čerstvý ¾ hrnku
čerstvý + další k podávání
kešú 40 g
opražené
olivový olej panenský 50 ml
sůl mořská 1 špetka
Chlebíček s bílkem, avokádem a ředkvičkami
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 ČL
se semínky
oloupané, nakrájené na plátky
ředkvičky 2 ks
nakrájené na plátky
řeřicha
výhonky, k podávání
k podávání
Chlebíček s boby edamame, mátou, tuňákem a mrkví
sójové boby edamame 265 g
mražené, povolené
máta ¼ hrnku
otrhané lístky + drobné lístky k podávání
jarní cibulka 2 PL
nakrájené
olivový olej extra panenský 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
se semínky
tuňák (konzerva) 125 g
v olivovém oleji s chilli
mrkev 1 ks
na tenké nudličky

Chlebíček s cuketou, fazolemi, chilli a pestem

1 Na pesto zalijte kadeřávek vroucí vodou a po 1–2 minutách propláchněte studenou vodou. Dejte do robotu, přidejte koriandr, kešú, olej a sůl. Rozmixujte dohladka.

2 Do misky vložte plátky cukety a fazole. Přidejte 1/4 pesta a promíchejte. Zbytek pesta rozdělte na opečené plátky chleba, poklaďte je směsí cukety a fazolí a ozdobte chilli papričkou a koriandrem. Zakápněte olejem a podávejte s klínky limety.

Chlebíček s bílkem, avokádem a ředkvičkami

1 V misce prošlehejte bílky, 2 lžíce vody a sůl. V pánvi zahřejte na středním plameni olej a bílkovou směs v pánvi opékejte zhruba 30 sekund.

2 Dřevěnou vařečkou bílky z pánve jemně seškrábněte a rovnoměrně je rozdělte na opečené plátky chleba.

3 Chlebíčky poklaďte plátky avokáda a ředkviček, mungo klíčky a výhonky řeřichy. Osol

Chlebíček s boby edamame, mátou, tuňákem a mrkví

1 Do robotu vložte edamame, mátu, jarní cibulku, 80 ml vody, olej, sůl a pepř. Mixujte, dokud z ingrediencí nevznikne hladká směs.

2 Pomazánku natřete na opečené plátky chleba, poklaďte kousky tuňáka, nastrouhanou mrkví a lístky máty. Osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč