3x chlebíček k svačině

3x chlebíček k svačině

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1158 kcal
Bílkoviny 51 g
Cukr 29 g
Tuky 88 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Abyste neusedali k obědu či večeři vyhladovělí, proložte hlavní jídla svačinkami – s našimi chlebíčky zaženete hlad a ještě si královsky pochutnáte!

Suroviny

Chlebíček s cuketou, fazolemi, chilli a pestem
cuketa 1 ks
nakrájená na tenké plátky
400 g
konzerva bílých fazolí propláchnutých, osušených
chleba vícezrnný 4 plátky
se semínky
chilli paprička 1 ks
nakrájená
olivový olej bazalkový
limeta
k podávání
Na koriandrové pesto
15 g
listy kadeřávku nakrájených
0.75 hrnku
koriandrové lístky otrhaných + další k podávání
40 g
oříšky kešu opražené
olivový olej extra panenský 50 ml
sůl mořská špetka
Chlebíček s bílkem, avokádem a ředkvičkami
bílek 4 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 ČL
chleba vícezrnný 4 plátky
se semínky
avokádo 1 ks
oloupané, nakrájené na plátky
Dále potřebujeme
ředkvičky 2 ks
nakrájené na plátky
40 g
mungo klíčky
řeřicha
výhonky, k podávání
citron
k podávání
Chlebíček s cuketou, fazolemi, chilli a pestem

1 Na pesto zalijte kadeřávek vroucí vodou a po 1–2 minutách propláchněte studenou vodou. Dejte do robotu, přidejte koriandr, kešú, olej a sůl. Rozmixujte dohladka.

2 Do misky vložte plátky cukety a fazole. Přidejte 1/4 pesta a promíchejte. Zbytek pesta rozdělte na opečené plátky chleba, poklaďte je směsí cukety a fazolí a ozdobte chilli papričkou a koriandrem. Zakápněte olejem a podávejte s klínky limety.

 
Chlebíček s bílkem, avokádem a ředkvičkami

 V misce prošlehejte bílky, 2 lžíce vody a sůl. V pánvi zahřejte na středním plameni olej a bílkovou směs v pánvi opékejte zhruba 30 sekund.

2 Dřevěnou vařečkou bílky z pánve jemně seškrábněte a rovnoměrně je rozdělte na opečené plátky chleba.

3 Chlebíčky poklaďte plátky avokáda a ředkviček, mungo klíčky a výhonky řeřichy. Osol

 
Chlebíček s boby edamame, mátou, tuňákem a mrkví

1 Do robotu vložte edamame, mátu, jarní cibulku, 80 ml vody, olej, sůl a pepř. Mixujte, dokud z ingrediencí nevznikne hladká směs.

2 Pomazánku natřete na opečené plátky chleba, poklaďte kousky tuňáka, nastrouhanou mrkví a lístky máty. Osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit