0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3x chlebíček k svačině
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3105 kcal
Bílkoviny 184 g
Sacharidy 293 g
Tuky 125 g
Vláknina 84 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Abyste neusedali k obědu či večeři vyhladovělí, proložte hlavní jídla svačinkami – s našimi chlebíčky zaženete hlad a ještě si královsky pochutnáte!

Suroviny

Chlebíček s cuketou, fazolemi, chilli a pestem
cuketa 1 ks
na tenké plátky
fazole bílé 400 g
1 konzerva – fazole propláchnuté a osušené
chleba vícezrnný 4 plátky
se semínky
chilli paprička 1 ks
zelená, nakrájená
olivový olej extra panenský
limeta
klínky, k podávání
Na koriandrové pesto
kadeřávek 15 g
koriandr 0.75 hrnku
čerstvý + další k podávání
kešú 40 g
opražené
olivový olej panenský 50 ml
sůl mořská 1 špetka
Chlebíček s bílkem, avokádem a ředkvičkami
bílek 4 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 ČL
chleba vícezrnný 4 plátky
se semínky
avokádo 1 ks
oloupané, nakrájené na plátky
ředkvičky 2 ks
nakrájené na plátky
výhonky mungo 40 g
řeřicha
výhonky, k podávání
citron
k podávání
Chlebíček s boby edamame, mátou, tuňákem a mrkví
sójové boby edamame 265 g
mražené, povolené
máta 0.25 hrnku
otrhané lístky + drobné lístky k podávání
jarní cibulka 2 PL
nakrájené
olivový olej extra panenský 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
chleba vícezrnný 4 plátky
se semínky
tuňák (konzerva) 125 g
v olivovém oleji s chilli
mrkev 1 ks
na tenké nudličky

Chlebíček s cuketou, fazolemi, chilli a pestem

1 Na pesto zalijte kadeřávek vroucí vodou a po 1–2 minutách propláchněte studenou vodou. Dejte do robotu, přidejte koriandr, kešú, olej a sůl. Rozmixujte dohladka.

2 Do misky vložte plátky cukety a fazole. Přidejte 1/4 pesta a promíchejte. Zbytek pesta rozdělte na opečené plátky chleba, poklaďte je směsí cukety a fazolí a ozdobte chilli papričkou a koriandrem. Zakápněte olejem a podávejte s klínky limety.

Chlebíček s bílkem, avokádem a ředkvičkami

1 V misce prošlehejte bílky, 2 lžíce vody a sůl. V pánvi zahřejte na středním plameni olej a bílkovou směs v pánvi opékejte zhruba 30 sekund.

2 Dřevěnou vařečkou bílky z pánve jemně seškrábněte a rovnoměrně je rozdělte na opečené plátky chleba.

3 Chlebíčky poklaďte plátky avokáda a ředkviček, mungo klíčky a výhonky řeřichy. Osol

Chlebíček s boby edamame, mátou, tuňákem a mrkví

1 Do robotu vložte edamame, mátu, jarní cibulku, 80 ml vody, olej, sůl a pepř. Mixujte, dokud z ingrediencí nevznikne hladká směs.

2 Pomazánku natřete na opečené plátky chleba, poklaďte kousky tuňáka, nastrouhanou mrkví a lístky máty. Osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit