Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 10 minut Velmi snadné na 220ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 60 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 14 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehký dezert pro děti, kterým nepohrdnou ani dospělí.

Suroviny

džus ovocný 120 ml
přírodní sladidlo
voda 100 ml
agar 1 ČL

120 ml ovocné šťávy (můžete použít například šťávu, kterou pustily při vypeckování višně; šťávu z povařených a propasírovaných borůvek či meruněk) oslaďte podle potřeby přírodním sladidlem. Do kastrůlku dejte 100 ml vody a přimíchejte 1–2 lžičky prášku agaru (1 lžičku pro třepavější konzistenci, 2 lžičky pro pevné želé). Vařte na mírném ohni 5 minut, občas promíchejte. Pak agarovou vodu smíchejte s ovocnou šťávou a rozlijte do tvořítek. Přemístěte do lednice a nechte ztuhnout. Podávejte chlazené.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit