Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 15
Do 10 minut Velmi snadné na 220ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 60 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 14 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehký dezert pro děti, kterým nepohrdnou ani dospělí.

Související recepty

Suroviny

cukr
podle chuti
voda 100 ml
agar 1 ČL

Postup

1

120 ml ovocné šťávy (můžete použít například šťávu, kterou pustily při vypeckování višně; šťávu z povařených a propasírovaných borůvek či meruněk) oslaďte podle potřeby přírodním sladidlem.

2

Do kastrůlku dejte 100 ml vody a přimíchejte 1–2 lžičky prášku agaru (1 lžičku pro třepavější konzistenci, 2 lžičky pro pevné želé). Vařte na mírném ohni 5 minut, občas promíchejte.

3

Pak agarovou vodu smíchejte s ovocnou šťávou a rozlijte do tvořítek. Přemístěte do lednice a nechte ztuhnout. Podávejte chlazené.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín