3.4 / 5. Počet hodnocení: 25
Do 10 minut Velmi snadné Na 2 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 771 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 100 g
Tuky 18 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Padne vám do ruky!

Suroviny

rajčata 1 ks
kuřecí prsa 1 ks
opečené
ledový salát 0.25 ks
citron 0.25 ks
lze nahradit limetou, nastrouhaná kůra a šťáva
zakysaná smetana 2 PL
sůl 1 špetka
tortilla 2 ks

1 Rajče pokrájejte na osminky, maso na nudličky, salát na ještě tenčí nudličky. Zakysanou smetanu smíchejte s trochou citrusové kůry, solí a pár kapkami citrusové šťávy, aby dostala větší říz.

2 Každou tortillovou placku uprostřed potřete polovinou ochucené smetany, výsledný obrazec by měl připomínat dopravní značku ‚zákaz vjezdu do jednosměrné ulice‘. Na smetanu rozložte salát, rajče a nakonec maso.

3 Z bočních stran přeložte okraje placek směrem doprostřed přes suroviny. Stačí zhruba 5cm z každé strany, jen aby náplň po zarolování nevypadávala. Nyní každou placku pevně smotejte, začněte u dolního okraje a postupujte dál od těla. Nakonec můžete výsledný výtvor uprostřed zešikma přeříznout, aby lépe vynikla vaše umělecká práce s vnitřním uspořádáním.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit