Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 189 kcal
Bílkoviny 24 g
Cukr 7 g
Tuky 6 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Padne vám do ruky!

Suroviny

rajčata 1 ks
kuřecí prsa 1 ks
opečené
0.25 ks
hlávka ledového salátu
citron 0.25 ks
lze nahradit limetou, nastrouhaná kůra a šťáva
zakysaná smetana 2 PL
sůl 1 špetka
2 ks
tortillová placka průměr cca 28 cm

1 Rajče pokrájejte na osminky, maso na nudličky, salát na ještě tenčí nudličky. Zakysanou smetanu smíchejte s trochou citrusové kůry, solí a pár kapkami citrusové šťávy, aby dostala větší říz.

2 Každou tortillovou placku uprostřed potřete polovinou ochucené smetany, výsledný obrazec by měl připomínat dopravní značku ‚zákaz vjezdu do jednosměrné ulice‘. Na smetanu rozložte salát, rajče a nakonec maso.

3 Z bočních stran přeložte okraje placek směrem doprostřed přes suroviny. Stačí zhruba 5cm z každé strany, jen aby náplň po zarolování nevypadávala. Nyní každou placku pevně smotejte, začněte u dolního okraje a postupujte dál od těla. Nakonec můžete výsledný výtvor uprostřed zešikma přeříznout, aby lépe vynikla vaše umělecká práce s vnitřním uspořádáním.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit