Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Svačinový wrap
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 32
Do 20 minut Velmi snadné Na 2 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 771 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 100 g
Tuky 18 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plněná tortilla za studena je skvělá ve chvíli, když už děti nebaví na svačinu ‚chleba s něčím‘. Svačinový wrap jsme naplnili zeleninou, dipem ze zakysané smetany a také kuřecím prsem, které zbylo od oběda. Nejen, že tortilla wrap padne do ruky, ale také je úžasným letním obědem či svačinou pro malé i velké.

Suroviny

opečené
ledový salát ¼ ks
citron ¼ ks
nastrouhaná kůra a šťáva, lze nahradit limetou
sůl 1 špetka
průměr cca 28 cm

Postup

1

Rajče pokrájejte na osminky, maso na nudličky, salát na ještě tenčí nudličky. Zakysanou smetanu smíchejte s trochou citrusové kůry, solí a pár kapkami citrusové šťávy, aby dostala větší říz.

2

Každou tortillovou placku uprostřed potřete polovinou ochucené smetany, výsledný obrazec by měl připomínat dopravní značku ‚zákaz vjezdu do jednosměrné ulice‘. Na smetanu rozložte salát, rajče a nakonec maso.

3

Z bočních stran přeložte okraje placek směrem doprostřed přes suroviny. Stačí zhruba 5 cm z každé strany, jen aby náplň po zarolování nevypadávala. Nyní každou placku pevně smotejte, začněte u dolního okraje a postupujte dál od těla. Nakonec můžete výsledný výtvor uprostřed zešikma přeříznout, aby lépe vynikla vaše umělecká práce s vnitřním uspořádáním.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...