Milujete sekanou, karbanátky, burgery, boloňskou omáčku, chili, pljeskavicu, musaku, bifteki či masové kuličky? Mleté nebo mělněné maso je základem nespočtu populárních pokrmů kuchyní z celého světa.
...
Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...
Lámete si hlavu s tím, jak na veganskou verzi Pavlovy, bezé, makronek a dalších dezertů obsahujících našlehaný sníh z bílků? Zachrání vás aquafaba, voda, ve které jste namáčli cizrnu. Ačkoli se to zdá nepravděpodobné, sladké pečení bez...
Ekvádor je gastronomickou velmocí, do jejíž bohaté kuchyně se snadno zamilujete. Ztělesňuje různorodost a v tom tkví její krása.V Andách jídelníček odráží, jakým plodinám se daří ve zdejších vysokohorských podmínkách:...
Její severní stranu pokrývá Atacama, nejsušší poušť světa, na jihu jsou to ledovcová pole. A uprostřed tohoto nejdelšího státu naší planety příroda dopřává farmářům optimální klima. Kulinářsky byla země dlouho opomíjená, během několika let...