Pizza s mletým masem a čedarem

Pizza s mletým masem a čedarem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné na 1 pizzu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1099 kcal
Bílkoviny 65 g
Cukr 36 g
Tuky 74 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro milovníky pikantních chutí

Suroviny

0.13 ks
základní těsto na pizzu
cibule červená 1 ks
balzamikový ocet 1 PL
olivový olej 2 PL
mrkev 1 ks
malá
cibule 1 ks
hovězí maso mleté 150 g
oregano 1 ČL
chilli paprička špetka
sušená
konzervovaná rajčata loupaná 150 g
z konzervy
čedar 100 g
nahrubo nastrouhané
cukr
sůl
na dochucení
zakysaná smetana
oregano

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Červenou cibuli nakrájejte na tenké měsíčky, dejte je do pekáčku, zakápněte lžící oleje a balzamikovým
octem, osolte a pečte cca 30 minut v troubě, aby pěkně zkaramelizovaly.

2 Mrkev nakrájejte na drobné kostičky a cibuli nadrobno. Na mírném plameni a na druhé lžíci oleje opékejte mrkev, dokud nezačne měknout. Pak přidejte nakrájenou bílou cibuli a mleté maso a opékejte – obojí pěkně dohněda. Poté vlijte rajčata z konzervy, přidejte chilli, sušené oregano a vše svařte na hustou omáčku. Na závěr dochuťte solí a cukrem.

3 Vyválené těsto na pizzu potřete omáčkou, posypte sýrem a navrch rozložte měsíčky červené pečené cibule. Vložte do trouby rozehřáté na maximum nebo zamrazte. Po upečení dozdobte lžící zakysané smetany a lístky oregana.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit