Pizza s mletým masem a čedarem

Pizza s mletým masem a čedarem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné na 1 pizzu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1099 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 36 g
Tuky 74 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro milovníky pikantních chutí

Suroviny

0.13 ks
základní těsto na pizzu
cibule červená 1 ks
balzamikový ocet 1 PL
olivový olej 2 PL
mrkev 1 ks
malá
cibule 1 ks
hovězí maso mleté 150 g
oregano 1 ČL
chilli paprička špetka
sušená
konzervovaná rajčata loupaná 150 g
z konzervy
čedar 100 g
nahrubo nastrouhané
cukr
sůl
na dochucení
zakysaná smetana
oregano

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Červenou cibuli nakrájejte na tenké měsíčky, dejte je do pekáčku, zakápněte lžící oleje a balzamikovým
octem, osolte a pečte cca 30 minut v troubě, aby pěkně zkaramelizovaly.

2 Mrkev nakrájejte na drobné kostičky a cibuli nadrobno. Na mírném plameni a na druhé lžíci oleje opékejte mrkev, dokud nezačne měknout. Pak přidejte nakrájenou bílou cibuli a mleté maso a opékejte – obojí pěkně dohněda. Poté vlijte rajčata z konzervy, přidejte chilli, sušené oregano a vše svařte na hustou omáčku. Na závěr dochuťte solí a cukrem.

3 Vyválené těsto na pizzu potřete omáčkou, posypte sýrem a navrch rozložte měsíčky červené pečené cibule. Vložte do trouby rozehřáté na maximum nebo zamrazte. Po upečení dozdobte lžící zakysané smetany a lístky oregana.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit