Pizza s mletým masem a čedarem

Pizza s mletým masem a čedarem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1099 kcal
Bílkoviny 65 g
Cukr 36 g
Tuky 74 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pro milovníky pikantních chutí

Suroviny

0.13 ks
základní těsto na pizzu
cibule červená 1 ks
balzamikový ocet 1 PL
olivový olej 2 PL
mrkev 1 ks
malá
cibule 1 ks
hovězí maso mleté 150 g
oregano 1 ČL
chilli paprička špetka
sušená
konzervovaná rajčata loupaná 150 g
z konzervy
čedar 100 g
nahrubo nastrouhané
cukr
sůl
na dochucení
zakysaná smetana
oregano

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Červenou cibuli nakrájejte na tenké měsíčky, dejte je do pekáčku, zakápněte lžící oleje a balzamikovým
octem, osolte a pečte cca 30 minut v troubě, aby pěkně zkaramelizovaly.

2 Mrkev nakrájejte na drobné kostičky a cibuli nadrobno. Na mírném plameni a na druhé lžíci oleje opékejte mrkev, dokud nezačne měknout. Pak přidejte nakrájenou bílou cibuli a mleté maso a opékejte – obojí pěkně dohněda. Poté vlijte rajčata z konzervy, přidejte chilli, sušené oregano a vše svařte na hustou omáčku. Na závěr dochuťte solí a cukrem.

3 Vyválené těsto na pizzu potřete omáčkou, posypte sýrem a navrch rozložte měsíčky červené pečené cibule. Vložte do trouby rozehřáté na maximum nebo zamrazte. Po upečení dozdobte lžící zakysané smetany a lístky oregana.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit