Grilování opravdu není jen pro masožravce! Existuje spoustu skvělých alternativ masa a nespočet druhů zeleniny, které se dají připravit na grilu a mají jedno společné – chutnají naprosto skvěle. Inspirujte se našimi veganskými a...
Který masový špíz máte ze všeho nejraději? Balkánský či řecký? Nebo turecký? Kavkazský? Variant masových špízů existuje bezpočet. Seznamte se s těmi celosvětově nejoblíbenějšími.
...
V rodině Romany Nové, rozené Petráčkové, se trubičky stáčely odjakživa. Dřív to totiž běžně uměly místní babičky. Po revoluci se do výroby vrhly skoro celé Hořice. Vytrvali jen někteří: Petráčkovy Hořické...
Období května a června s sebou každoročně přináší dotahování posledních pracovních restů před letní okurkovou sezonou. Pro mladší ročníky to také znamená poslední šanci zlepšit známky před vysvědčením, závěrečné zkoušky a také přijímačky....
Pomazánka z červené řepy má hned tři hvězdné vlastnosti: krásně vypadá, je výtečná a navíc skoro nic nestojí. Připravit ji můžete k běžné večeři, použít na chlebíčky či jednohubky při slavnostnějších příležitostech nebo podávat jako dip k...
Milujete španělskou kuchyni a rádi tvoříte jednoduchá jídla, která zasytí, a ještě dobře chutnají? Oceníte, že pořízení surovin na přípravu daného pokrmu nezruinuje vaši peněženku? Máte doma brambory, vejce, cibuli a olivový olej? Pokud...
Segedín se tradičně zahušťujete moukou, ale pokud se jí z rzných důvodů vyhýbáte nebo ji nemáte, nevěšte hlavu. Skvělé omáčky docílíte i jinak. A nejspíš ani nikdo nepozná rozdíl.
...