V thajském stylu
Suroviny
chilli omáčka
4
PL
sladká
limeta
1
ks
šťáva
losos
4
ks
bez kůže, každý cca 140 g
olej
na zakápnutí
sůl
Postup
1
Lososa nakrájejte na špalíky. V misce smíchejte chilli omáčku a limetkovou šťávu. Polovinu odlijte stranou – použijete ji při servírování. Kousky lososa napíchejte na jehly nebo špejle a potřete zbytkem chilli směsi. Dvacet minut marinujte.
2
Rozpalte grilovací pánev. Setřete z ryb přebytečnou marinádu, špízy pokapejte olivovým olejem, osolte a za pravidelného otáčení opečte; trvá to asi 15 minut. Podávejte s chilli omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 35 receptů, ze kterých sestavíte kompletní thajské menu(35 receptů )
Komentáře