Rychlé, nenáročné na suroviny, a přesto dokonale vyvážené. Ideální příloha: zeleninový salát.
Suroviny
brambory nové
16
ks
panenka
700
g
rozmarýn
2
PL
nasekaný či sušený
olivový olej
3
PL
z půlky citronu
olej
na potírání
sůl
pepř
skrojky k podávání
Postup
1
Brambory vařte deset až dvanáct minut v osolené vodě, aby byly skoro měkké. Slijte je a důkladně osušte. Maso nakrájejte na třícentimetrové kostky. Brambory a maso pak střídavě napichujte na osm špízů či namočených špejlí.
2
Roztopte venkovní či elektrický gril nebo rozpalte troubu. Smíchejte rozmarýn, olivový olej i citronovou šťávu a ochuťte solí a pepřem.
3
Směsí potřete špízy. Grilujte asi čtvrt hodiny; tak po sedmi minutách je otočte a potřete nebo postříkejte olejem. Podávejte se skrojky citronu.
Komentáře