Rychlé, nenáročné na suroviny, a přesto dokonale vyvážené. Ideální příloha: zeleninový salát.
1. Brambory vařte deset až dvanáct minut v osolené vodě, aby byly skoro měkké. Slijte je a důkladně osušte. Maso nakrájejte na třícentimetrové kostky. Brambory a maso pak střídavě napichujte na osm špízů či namočených špejlí.
2. Roztopte venkovní či elektrický gril nebo rozpalte troubu. Smíchejte rozmarýn, olivový olej i citronovou šťávu a ochuťte solí a pepřem.
3. Směsí potřete špízy. Grilujte asi čtvrt hodiny; tak po sedmi minutách je otočte a potřete nebo postříkejte olejem. Podávejte se skrojky citronu.
Kouzelná přísada:
Olivový olej ve spreji, který lze nanést opravdu rovnoměrně a bez zbytečných ztrát, nabízí www.crystalcorn.cz (250 Kč).
2. Roztopte venkovní či elektrický gril nebo rozpalte troubu. Smíchejte rozmarýn, olivový olej i citronovou šťávu a ochuťte solí a pepřem.
3. Směsí potřete špízy. Grilujte asi čtvrt hodiny; tak po sedmi minutách je otočte a potřete nebo postříkejte olejem. Podávejte se skrojky citronu.
Kouzelná přísada:
Olivový olej ve spreji, který lze nanést opravdu rovnoměrně a bez zbytečných ztrát, nabízí www.crystalcorn.cz (250 Kč).
Komentáře
Anonym
10.09.2007 20:36
Apetit 7/06