0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2818 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 310 g
Tuky 78 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé, nenáročné na suroviny, a přesto dokonale vyvážené. Ideální příloha: zeleninový salát.

Suroviny

nové, malé
panenka 700 g
rozmarýn 2 PL
čerstvě nasekaný, lze nahradit sušeným
olivový olej 3 PL
citronová šťáva
z půlky citronu
olej
na potírání
sůl
pepř
skrojky k podávání
1.  Brambory vařte deset až dvanáct minut v osolené vodě, aby byly skoro měkké. Slijte je a důkladně osušte. Maso nakrájejte na třícentimetrové kostky. Brambory a maso pak střídavě napichujte na osm špízů či namočených špejlí.

2.  Roztopte venkovní či elektrický gril nebo rozpalte troubu. Smíchejte rozmarýn, olivový olej i citronovou šťávu a ochuťte solí a pepřem.

3.  Směsí potřete špízy. Grilujte asi čtvrt hodiny; tak po sedmi minutách je otočte a potřete nebo postříkejte olejem. Podávejte se skrojky citronu.

Kouzelná přísada:
Olivový olej ve spreji, který lze nanést opravdu rovnoměrně a bez zbytečných ztrát, nabízí www.crystalcorn.cz (250 Kč).

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.7/06, str.14

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...