Při plánování oslavy nezapomeňte ani na milovníky sladkého. Máme pro vás nápady na dezerty, které jsou akorát do ruky i do pusy.
Party sladkosti připravte předem a servírujte buď jako součást rautového stolu, nebo po hlavním chodu. Uvidíte, že se po nich jen zapráší. Pro zimní období jsou skvělé hutné dezerty s čokoládou, smetanou, karamelem a oříšky. Ideální jsou lité buchty jako řezy brownies – těsto vymícháte raz dva, a když ho potom upečené rozkrájíte na úhledné, drobné kostky, máte rázem kopec sladkostí.
Pro svoji jednoduchost jsou oblíbené šátečky z listového těsta. Můžete do něj zabalit cokoli. Stačí šťavnaté sušené ovoce nebo kousek čokolády, a rázem máte croissanty jako z nejlepší pekárny. Při větším počtu hostů oceníte trifle. Servíruje se v obrovské skleněné míse, ve které vyniknou jednotlivé vrstvy žloutkového piškotu, smetanového krému a tmavého kontrastního ovoce. Každý host si nabere, kolik chce, a tak nehrozí žádné zbytky v mističkách, jen nebezpečí, že se o sladkost všichni poperou.