
Horké brownies se zmrzlinou & karamelem
Tohle je rozmazlování v opravdu velkém stylu. Už samotné kousky brownies vás vynesou do závratných výšin, ale přidejte zmrzlinu, banány a karamel a jsou z toho hotová nebesa.
Ingredience
- 250g másla
- 200g tmavé čokolády (70%)
- 75g sušených třešní nebo višní
- 50g lískových oříšků, nasekaných nahrubo
- 80g kakaa holandského typu
- 65g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 360g krupicového cukru
- 4 vejce
- 1 konzerva karamelového salka
- smetana ke šlehání 33% podle potřeby
- 4 velké banány, nakrájené na kolečka
- 500ml vanilkové nebo oříškové zmrzliny
NA BROWNIES
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180°C a čtverco- vou formu o hraně 24cm vyložte pečicím papírem.
2 Máslo a čokoládu rozehřejte ve vodní lázni, míchejte, dokud se dokonale nespojí. Vmíchejte třešně a ořechy. V jiné míse promíchejte kakao, mouku, kypřicí prášek a cukr. Přilijte čokoládu s máslem, promíchejte a nakonec zašlehejte vejce. Těsto vlijte do formy a pečte 20–25 minut. Nepřepečte – na rozdíl od dortu u brownies nechcete, aby špejle zapíchnutá do středu vyšla čistá (povrch musí být pevný, ale uvnitř musí být brownies měkké). Nechte lehce zchladnout a poté nakrájejte na čtverečky.
3 Karamelové salko dejte do menšího hrnce a zahřívejte, dokud nebude tekuté, případně je můžete zředit trochou smetany.
4 Do misky dejte nakrájený banán, na něj naaranžujte kostky brownies, kopeček zmrzliny a vše zalijte 1–2 lžícemi horkého karamelového salka. Ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Brownies si můžete upéct do zásoby a schovat do mrazáku. Pak ho stačí jen vyndat a rozehřát v toustovači, mikrovlnce nebo obyčejné troubě.
Přidat komentář