Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Horké brownies se zmrzlinou & karamelem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8129 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 849 g
Tuky 448 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je rozmazlování v opravdu velkém stylu. Už samotné kousky brownies vás vynesou do závratných výšin, ale přidejte zmrzlinu, banány a karamel a jsou z toho hotová nebesa.

Suroviny

Na brownies
máslo 250 g
tmavá čokoláda 200 g
70%
sušené třešně 75 g
lze nahradit sušenými višněmi
lískové oříšky 50 g
nasekané nahrubo
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vejce 4 ks
Na dokončení
karamelizované (tedy karamelové salko)
33%, množství podle potřeby
velké, nakrájené na kolečka
vanilková zmrzlina 500 ml
lze nahradit oříškovou zmrzlinou

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C a čtverco- vou formu o hraně 24cm vyložte pečicím papírem.

2

Máslo a čokoládu rozehřejte ve vodní lázni, míchejte, dokud se dokonale nespojí. Vmíchejte třešně a ořechy. V jiné míse promíchejte kakao, mouku, kypřicí prášek a cukr. Přilijte čokoládu s máslem, promíchejte a nakonec zašlehejte vejce. Těsto vlijte do formy a pečte 20–25 minut. Nepřepečte – na rozdíl od dortu u brownies nechcete, aby špejle zapíchnutá do středu vyšla čistá (povrch musí být pevný, ale uvnitř musí být brownies měkké). Nechte lehce zchladnout a poté nakrájejte na čtverečky.

3

Karamelové salko dejte do menšího hrnce a zahřívejte, dokud nebude tekuté, případně je můžete zředit trochou smetany.

4

Do misky dejte nakrájený banán, na něj naaranžujte kostky brownies, kopeček zmrzliny a vše zalijte 1–2 lžícemi horkého karamelového salka. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Brownies si můžete upéct do zásoby a schovat do mrazáku. Pak ho stačí jen vyndat a rozehřát v toustovači, mikrovlnce nebo obyčejné troubě.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín