Horké brownies se zmrzlinou & karamelem

Horké brownies se zmrzlinou & karamelem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7173 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 686 g
Tuky 426 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je rozmazlování v opravdu velkém stylu. Už samotné kousky brownies vás vynesou do závratných výšin, ale přidejte zmrzlinu, banány a karamel a jsou z toho hotová nebesa.

Související recepty

Suroviny

Na brownies
máslo 250 g
tmavá čokoláda 200 g
70%
sušené třešně 75 g
lze nahradit višněmi
lískové oříšky 50 g
nahrubo
kakao 80 g
holandského typu
mouka pšeničná hladká 65 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
krupicový cukr 360 g
vejce 4 ks
Na dokončení
kondenzované mléko 1
smetana ke šlehání
33%, podle potřeby
banány 4 ks
velký, na kolečka
vanilková zmrzlina 500 ml
lze nahradit oříškovou

1 Troubu předehřejte na 180°C a čtverco- vou formu o hraně 24cm vyložte pečicím papírem.

2 Máslo a čokoládu rozehřejte ve vodní lázni, míchejte, dokud se dokonale nespojí. Vmíchejte třešně a ořechy. V jiné míse promíchejte kakao, mouku, kypřicí prášek a cukr. Přilijte čokoládu s máslem, promíchejte a nakonec zašlehejte vejce. Těsto vlijte do formy a pečte 20–25 minut. Nepřepečte – na rozdíl od dortu u brownies nechcete, aby špejle zapíchnutá do středu vyšla čistá (povrch musí být pevný, ale uvnitř musí být brownies měkké). Nechte lehce zchladnout a poté nakrájejte na čtverečky.

3 Karamelové salko dejte do menšího hrnce a zahřívejte, dokud nebude tekuté, případně je můžete zředit trochou smetany. 

4 Do misky dejte nakrájený banán, na něj naaranžujte kostky brownies, kopeček zmrzliny a vše zalijte 1–2 lžícemi horkého karamelového salka. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC

Brownies si můžete upéct do zásoby a schovat do mrazáku. Pak ho stačí jen vyndat a rozehřát v toustovači, mikrovlnce nebo obyčejné troubě. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit