Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Horké brownies se zmrzlinou & karamelem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8129 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 849 g
Tuky 448 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je rozmazlování v opravdu velkém stylu. Už samotné kousky brownies vás vynesou do závratných výšin, ale přidejte zmrzlinu, banány a karamel a jsou z toho hotová nebesa.

Suroviny

Na brownies
máslo 250 g
tmavá čokoláda 200 g
70%
sušené třešně 75 g
lze nahradit sušenými višněmi
lískové oříšky 50 g
nasekané nahrubo
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vejce 4 ks
Na dokončení
karamelizované (tedy karamelové salko)
33%, množství podle potřeby
velké, nakrájené na kolečka
vanilková zmrzlina 500 ml
lze nahradit oříškovou zmrzlinou

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C a čtverco- vou formu o hraně 24cm vyložte pečicím papírem.

2

Máslo a čokoládu rozehřejte ve vodní lázni, míchejte, dokud se dokonale nespojí. Vmíchejte třešně a ořechy. V jiné míse promíchejte kakao, mouku, kypřicí prášek a cukr. Přilijte čokoládu s máslem, promíchejte a nakonec zašlehejte vejce. Těsto vlijte do formy a pečte 20–25 minut. Nepřepečte – na rozdíl od dortu u brownies nechcete, aby špejle zapíchnutá do středu vyšla čistá (povrch musí být pevný, ale uvnitř musí být brownies měkké). Nechte lehce zchladnout a poté nakrájejte na čtverečky.

3

Karamelové salko dejte do menšího hrnce a zahřívejte, dokud nebude tekuté, případně je můžete zředit trochou smetany.

4

Do misky dejte nakrájený banán, na něj naaranžujte kostky brownies, kopeček zmrzliny a vše zalijte 1–2 lžícemi horkého karamelového salka. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Brownies si můžete upéct do zásoby a schovat do mrazáku. Pak ho stačí jen vyndat a rozehřát v toustovači, mikrovlnce nebo obyčejné troubě.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč