0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Horké brownies se zmrzlinou & karamelem

Horké brownies se zmrzlinou & karamelem

4.7/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8129 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 849 g
Tuky 448 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je rozmazlování v opravdu velkém stylu. Už samotné kousky brownies vás vynesou do závratných výšin, ale přidejte zmrzlinu, banány a karamel a jsou z toho hotová nebesa.

Suroviny

Na brownies
máslo 250 g
tmavá čokoláda 200 g
70%
sušené třešně 75 g
lze nahradit sušenými višněmi
lískové oříšky 50 g
nasekané nahrubo
kakao holandského typu 80 g
mouka pšeničná hladká 65 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
krupicový cukr 360 g
vejce 4 ks
Na dokončení
karamelizované (tedy karamelové salko)
33%, množství podle potřeby
velké, nakrájené na kolečka
vanilková zmrzlina 500 ml
lze nahradit oříškovou zmrzlinou

1 Troubu předehřejte na 180°C a čtverco- vou formu o hraně 24cm vyložte pečicím papírem.

2 Máslo a čokoládu rozehřejte ve vodní lázni, míchejte, dokud se dokonale nespojí. Vmíchejte třešně a ořechy. V jiné míse promíchejte kakao, mouku, kypřicí prášek a cukr. Přilijte čokoládu s máslem, promíchejte a nakonec zašlehejte vejce. Těsto vlijte do formy a pečte 20–25 minut. Nepřepečte – na rozdíl od dortu u brownies nechcete, aby špejle zapíchnutá do středu vyšla čistá (povrch musí být pevný, ale uvnitř musí být brownies měkké). Nechte lehce zchladnout a poté nakrájejte na čtverečky.

3 Karamelové salko dejte do menšího hrnce a zahřívejte, dokud nebude tekuté, případně je můžete zředit trochou smetany. 

4 Do misky dejte nakrájený banán, na něj naaranžujte kostky brownies, kopeček zmrzliny a vše zalijte 1–2 lžícemi horkého karamelového salka. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Brownies si můžete upéct do zásoby a schovat do mrazáku. Pak ho stačí jen vyndat a rozehřát v toustovači, mikrovlnce nebo obyčejné troubě. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč