Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 51
Do hodiny Snadné 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6401 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 570 g
Tuky 419 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Málokdo odolá báječným brownies s bohatou čokoládovou chutí, krustičkou na povrchu a vláčným vnitřkem. Při přípravě bez váhání sáhněte po tmavé čokoládě nejméně se 70 % kakaové hmoty. Kvalitní bílá čokoláda báječně vyrovná její hořkost.

Suroviny

na vymazání formy
mouka
na vysypání formy
tmavá čokoláda 200 g
70%
máslo 250 g
na kostky
vejce 4 ks

1Čtvercovou formu o straně 23 cm nebo obdélníkovou o stejné ploše vymažte máslem a vysypte moukou, případně nádobu místo toho vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

2Do jedné mísy nalámejte tmavou čokoládu a do druhé světlou. Ke každé přidejte polovinu másla. Mísy postupně vložte do mikrovlnky a zahřívejte minutu a půl na vysoký výkon; v polovině této doby obsah promíchejte. Čokoládu můžete také rozpustit nad hrncem vroucí vody (neměla by dosahovat ke dnu mísy). Míchejte, aby
se čokoláda dokonale spojila s máslem.

3Přidejte do každé mísy 150 g cukru a dvě prošlehaná vejce a vše vyšlehejte dohladka. Do tmavé směsi vmíchejte 50 g mouky a do světlé 90 g.

4Obě těsta po lžících nanášejte do připravené formy. Nepravidelně přitom střídejte pár lžic světlých a pár tmavých, aby vznikla ,záplatovaná‘ struktura. Až zakryjete dno, na tmavé kopečky navršte další vrstvu světlé hmoty a naopak. Zaplněnou formou párkrát protáhněte špejli sem tam, aby byl mramorový efekt dokonalý.

5Pečte pětatřicet minut, nebo vyčkejte, až prostředek placky sedne a hmota s bílou čokoládou získá lehce zlatavou kůrku. Upečený dezert vyjměte z trouby, nechte úplně vychladnout a pak teprve nakrájejte na šestnáct čtverečků. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží tři dny, v mrazáku i měsíc.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

30.01.2009 22:22
skvělé, chutnají dětem a skončila v nich rozpuštěná hořká vánoční kolekce
13.07.2010 21:16
výborný recept, doporučujem naozaj použiť kvalitnú čokoládu, hlavne tú tmavú, výsledná chuť aj vzhľad stojí potom za to

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč