Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové brownies
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 95
Více než hodinu Snadné 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1076 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 64 g
Tuky 84 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Použijte opravdu kvalitní čokoládu. Odměnou vám bude moučník hutné čokoládové chuti.

Související recepty

Suroviny

dle zákl.receptu na webu
tmavá čokoláda 200 g
rozpuštěná

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 ºC.

2

Při přípravě těsta postupujte podle základního receptu, ale zvyšte množství třtinového cukru na 350 g a dejte jen ½ lžičky kypřicího prášku. Spolu s moukou, kakaem a kypřicím práškem vmíchejte 200 g rozpuštěné kvalitní hořké čokolády.

3

Těsto vlijte do obdélníkové formy 20 × 30 cm vyložené pečicím papírem.

4

Pečte 50 minut, poté vyzkoušejte vpichem špejle, zda je dezert upečený. Nechte stát 10 minut ve formě, pak brownies vyjměte a nechte vychladnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín