Použijte opravdu kvalitní čokoládu. Odměnou vám bude moučník hutné čokoládové chuti.
Suroviny
dle zákl.receptu na webu
tmavá čokoláda
200
g
rozpuštěná
Postup
1
Předehřejte troubu na 160 ºC.
2
Při přípravě těsta postupujte podle základního receptu, ale zvyšte množství třtinového cukru na 350 g a dejte jen ½ lžičky kypřicího prášku. Spolu s moukou, kakaem a kypřicím práškem vmíchejte 200 g rozpuštěné kvalitní hořké čokolády.
3
Těsto vlijte do obdélníkové formy 20 × 30 cm vyložené pečicím papírem.
4
Pečte 50 minut, poté vyzkoušejte vpichem špejle, zda je dezert upečený. Nechte stát 10 minut ve formě, pak brownies vyjměte a nechte vychladnout.