Brownies samozřejmě můžete připravit klasicky - v podobě obvyklých řezů, ale není lepší do horké lahody prostě zabořit lžičku?!?
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160°C. Třešně dejte do rendlíku, přilijte brandy a pomalu přiveďte k varu. Odstavte a vmíchejte javorový sirup a polovinu z každé čokolády. Míchejte, dokud se vše nerozpustí a nespojí.
Mouku, kypřící prášek, cukr, kakao, vejce, mléko, máslo, vanilkový extrakt, zbylou čokoládu a čokoládovou směs s třešněmi dejte do mísy a promíchejte. Rozdělte do dvou pánví vhodných do trouby nebo do zapékacích misek. Dejte do předehřáté trouby a pečte 20-22 minut (povrch by měl být pevný a lehce pružit). Podávejte horké.
NĚCO NAVÍC
Směs můžete vlít také do pečicím papírem vyložené čtvercové formy o hraně 20 x 20 cm a při teplotě 160°C péct necelou hodinku. Až těsto zchladne, nakrájejte ho na čtverečky a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hříšné čokoládové dezerty(12 receptů )
- Někdo to rád horké!(14 receptů )
- Nedělní oběd v tex-mex stylu(4 recepty )
- Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou(39 receptů )
- 16x božské brownies, které budete chtít péct pořád(16 receptů )