Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5253 kcal
Bílkoviny 92 g
Cukr 488 g
Tuky 297 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Brownies samozřejmě můžete připravit klasicky - v podobě obvyklých řezů, ale není lepší do horké lahody prostě zabořit lžičku?!?

Suroviny

sušené třešně 100 g
propláchnuté
brandy 100 ml
javorový sirup 2 PL
tmavá čokoláda 200 g
nasekaná
mléčná čokoláda 200 g
nasekaná
mouka pšeničná hladká 185 g
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
krupicový cukr 165 g
kakao 25 g
holandského typu
vejce 2 ks
mléko 180 ml
máslo 125 g
rozpuštěné
vanilkový extrakt 1 ČL

1 Troubu předehřejte na 160°C. Třešně dejte do rendlíku, přilijte brandy a pomalu přiveďte k varu. Odstavte a vmíchejte javorový sirup a polovinu z každé čokolády. Míchejte, dokud se vše nerozpustí a nespojí. 

2 Mouku, kypřící prášek, cukr, kakao, vejce, mléko, máslo, vanilkový extrakt, zbylou čokoládu a čokoládovou směs s třešněmi dejte do mísy a promíchejte. Rozdělte do dvou pánví vhodných do trouby nebo do zapékacích misek. Dejte do předehřáté trouby a pečte 20-22 minut (povrch by měl být pevný a lehce pružit). Podávejte horké.

NĚCO NAVÍC

Směs můžete vlít také do pečicím papírem vyložené čtvercové formy o hraně 20x20cm a při teplotě 160°C péct necelou hodinku. Až těsto zchladne, nakrájejte ho na čtverečky a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit