Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5248 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 488 g
Tuky 297 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brownies samozřejmě můžete připravit klasicky - v podobě obvyklých řezů, ale není lepší do horké lahody prostě zabořit lžičku?!?

Související recepty

Suroviny

sušené třešně 100 g
propláchnuté
brandy 100 ml
javorový sirup 2 PL
tmavá čokoláda 200 g
nasekaná
mléčná čokoláda 200 g
nasekaná
mouka pšeničná hladká 185 g
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
krupicový cukr 165 g
kakao holandského typu 25 g
vejce 2 ks
mléko 180 ml
máslo 125 g
rozpuštěné
vanilkový extrakt 1 ČL

1 Troubu předehřejte na 160°C. Třešně dejte do rendlíku, přilijte brandy a pomalu přiveďte k varu. Odstavte a vmíchejte javorový sirup a polovinu z každé čokolády. Míchejte, dokud se vše nerozpustí a nespojí. 

2 Mouku, kypřící prášek, cukr, kakao, vejce, mléko, máslo, vanilkový extrakt, zbylou čokoládu a čokoládovou směs s třešněmi dejte do mísy a promíchejte. Rozdělte do dvou pánví vhodných do trouby nebo do zapékacích misek. Dejte do předehřáté trouby a pečte 20-22 minut (povrch by měl být pevný a lehce pružit). Podávejte horké.

NĚCO NAVÍC
Směs můžete vlít také do pečicím papírem vyložené čtvercové formy o hraně 20 x 20 cm a při teplotě 160°C péct necelou hodinku. Až těsto zchladne, nakrájejte ho na čtverečky a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit