Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Papriky na to jdou zostra

paprika
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Být paprikou není žádná legrace. Musíte umět být mírné, ale dokázat i nažhavit.

Kdyby nám chtěl někdo odepírat zrovna papriku, asi bychom hodně protestovali. Díky svému všestrannému využití je paprika jednou z nejoblíbenějších zelenin. Patří totiž do salátů či na gril a moc rádi ji plníme různými směskami sýrů, masa a rýže. Sladká paprika se dá konzumovat takřka bez omezení, ale na takovou chilli papričku už musíte mít kuráž. Záleží na vás, jestli si vyberete tu jemnou, nebo tu pikantní.

Uvařený paprikový lusk si vedle svíčkové kladou muži jako podmínku pro vzor schopné hospodyně. Tahle skvělá plněná paprika s rajskou omáčkou zajistí klidný chod každé domácnosti, zeptejte se maminky. Pečená paprika je vynikajícím základem do omáček i pomazánek. Zkuste tu naši tvarohovou ke svačině s čerstvým pečivem. Do hovězí tortilly použijte papriky sladké, ale salsu si pořádně okořeňte zelenou chilli papričkou. Ať žije Mexiko, olé!
 

3× recept s paprikou:

Připravila Lucie Perlíková

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem
  • Zajímavosti

Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary vypukne už za necelé dva týdny a město opět po roce zaplní tisíce filmových fanoušků. Patříte k těm, kteří si rádi užívají vše, co festival nabízí? Stíháte několik filmů...
AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...