0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fazulovica (čili fazolová polévka s nudlemi)

Fazulovica (čili fazolová polévka s nudlemi)
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fazulovica (čili fazolová polévka s nudlemi)

4.7 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 976 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 196 g
Tuky 21 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete-li tuhle fazolovou polévku ohřívat, je nutné vařit nudle zvlášť.

Suroviny

fazole 250 g
namočené den dopředu
mrkev 2 ks
očištěné a nakrájené
petržel 1 ks
očištěná a nakrájená
petrželka 1 svazek
čerstvá, kudrnka či hladkolistá nebo petrželová nať
česnek 2 stroužky
oloupané
vepřové sádlo 1 PL
mouka pšeničná hladká 2 PL
sůl
pepř
černý, mletý
paprika mletá sladká
mletá
nudle
silnější (vařené či nevařené)

Postup

1

Vodu, ve které jste namáčeli fazole, slijte. Fazole vložte do hrnce a zalijte zhruba dvěma litry čerstvé vody. Přisypte očištěnou a nakrájenou zeleninu, stroužky česneku a petrželovou nať (trochu si můžete nechat na ozdobu). Nesolte! Přiveďte k varu a vařte, aby fazole změkly.

2

Až fazole změknou, vyjměte petrželovou nať a směs osolte. Připravte si zápražku: na lžíci sádla opečte za stálého míchání dorůžova mouku, přisypte pepř a sladkou papriku podle chuti.

3

Zalijte několika naběračkami vývaru z hrnce, pořádně promíchejte, aby nevznikly žmolky, dejte do polévky a pořádně rozmíchejte. Přiveďte k varu, podle potřeby dochuťte a asi deset minut povařte.

4

Podávejte se silnějšími nudlemi. My jsem je jednoduše na posledních pár minut přihodili do polévky, ale správně se vařívají zvlášť (nebo můžete zužitkovat nudlové přebytky od svátečního vývaru).

NĚCO NAVÍC
S fazolemi a zeleninou můžete dát do hrnce i uzená vepřová žebra. Až bude maso uvařené, oberte jej, nakrájejte a vraťte do polévky. Zahustěte a podávejte stejně jako v receptu výše.

Recept je převzatý z knihy Chírni apetik vinšujem. Tradičná gastronómia Myjavska. Autorka: Viera Feriancová

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč