0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněná fazolová polévka s kokosovým mlékem

Kořeněná fazolová polévka s kokosovým mlékem

3.5 / 5. Počet hodnocení: 38
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1898 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 343 g
Tuky 35 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka má spoustu variant - použijte fazole podle vlastní chuti a stavu spíže.

Suroviny

fazole 250 g
míchané
olivový olej 2 PL
cibule 2 ks
nadrobno
mrkev 450 g
nahrubo
garam masala 1 PL
zázvor (čerstvý) 5 cm
nastrouhaný
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče
vývar zeleninový 1 l
kokosové mléko 200 ml
koriandr 2 PL
čerstvé lístky, nasekané

1 Fazole přes noc (přibližně na 8–12 hodin) namočte do studené vody. Tekutinu slijte, v hrnci fazole zalijte čerstvou vodou a vařte hodinu až hodinu a půl doměkka. Nesolte.

2 V jiném hrnci na oleji zvolna opékejte cibuli a mrkev asi 15 minut dozlatova. Přidejte koření garam masála a strouhaný zázvor a míchejte ještě minutu.

3 Přilijte pomerančovou šťávu a zeleninový vývar a přiveďte k varu. Nechte mírně bublat 10 minut, až bude mrkev měkká, a pak přilijte kokosové mléko. Polovinu rozmixujte, vlijte zpátky do hrnce a přidejte scezené fazole. Společně prohřejte, případně dosolte a před podáváním vmíchejte koriandr.

NĚCO NAVÍC
Do polévky se hodí fazole červené, černé, strakaté borlotti, bílé máslové, drobné bílé cannellini, fazole černé oko nebo jakékoli další. Lze je ale nahradit plechovkou konzervovaných fazolí o hmotnosti 400 g, scezených a propláchnutých.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit