Polévka má spoustu variant - použijte fazole podle vlastní chuti a stavu spíže.
Suroviny
Postup
Fazole přes noc (přibližně na 8–12 hodin) namočte do studené vody. Tekutinu slijte, v hrnci fazole zalijte čerstvou vodou a vařte hodinu až hodinu a půl doměkka. Nesolte.
V jiném hrnci na oleji zvolna opékejte cibuli a mrkev asi 15 minut dozlatova. Přidejte koření garam masála a strouhaný zázvor a míchejte ještě minutu.
Přilijte pomerančovou šťávu a zeleninový vývar a přiveďte k varu. Nechte mírně bublat 10 minut, až bude mrkev měkká, a pak přilijte kokosové mléko. Polovinu rozmixujte, vlijte zpátky do hrnce a přidejte scezené fazole. Společně prohřejte, případně dosolte a před podáváním vmíchejte koriandr.
NĚCO NAVÍC
Do polévky se hodí fazole červené, černé, strakaté borlotti, bílé máslové, drobné bílé cannellini, fazole černé oko nebo jakékoli další. Lze je ale nahradit plechovkou konzervovaných fazolí o hmotnosti 400 g, scezených a propláchnutých.