Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 42
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1898 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 343 g
Tuky 35 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka má spoustu variant - použijte fazole podle vlastní chuti a stavu spíže.

Suroviny

fazole 250 g
míchané
olivový olej 2 PL
nadrobno
mrkev 450 g
nahrubo
garam masala 1 PL
zázvor (čerstvý) 5 cm
nastrouhaný
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče
vývar zeleninový 1 l
koriandr čerstvý 2 PL
čerstvé lístky, nasekané

Postup

1

Fazole přes noc (přibližně na 8–12 hodin) namočte do studené vody. Tekutinu slijte, v hrnci fazole zalijte čerstvou vodou a vařte hodinu až hodinu a půl doměkka. Nesolte.

2

V jiném hrnci na oleji zvolna opékejte cibuli a mrkev asi 15 minut dozlatova. Přidejte koření garam masála a strouhaný zázvor a míchejte ještě minutu.

3

Přilijte pomerančovou šťávu a zeleninový vývar a přiveďte k varu. Nechte mírně bublat 10 minut, až bude mrkev měkká, a pak přilijte kokosové mléko. Polovinu rozmixujte, vlijte zpátky do hrnce a přidejte scezené fazole. Společně prohřejte, případně dosolte a před podáváním vmíchejte koriandr.

NĚCO NAVÍC
Do polévky se hodí fazole červené, černé, strakaté borlotti, bílé máslové, drobné bílé cannellini, fazole černé oko nebo jakékoli další. Lze je ale nahradit plechovkou konzervovaných fazolí o hmotnosti 400 g, scezených a propláchnutých.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín