0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1 / 5. Počet hodnocení: 18
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2342 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 214 g
Tuky 80 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytá a vydatná polévka s dobrou uzeninou je chutná a vydatná. Nepohrdne jí ani žádný hladovec, který tvrdí, že polévka není pořádné jídlo.

Suroviny

olivový olej 1 PL
klobása 200 g
cibule červená 1 ks
česnek 1 stroužek
vývar kuřecí 1 l
sůl
pepř
saturejka špetka
fazole bílé vařené 2 konzervy
fazolky zelené 150 g
Na ozdobu
rajčata cherry
balzamikový ocet

V hrnci na lžíci olivového oleje dozlatova opékejte 200 g klobásy, na plátky. Ztlumte a přidejte 1 červenou cibuli a stroužek česneku, nadrobno. Opékejte další 3 minuty.

2 Zalijte litrem drůbežího vývaru. Osolte, opepřete, přidejte špetku saturejky a přiveďte k varu.

3 Vsypte 2 konzervy bílých fazolí, slitých, 150 g zelených fazolek, pokrájených, a vařte asi 4 minuty doměkka.

4 Ozdobte třešňovými rajčátky a balzamikem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit