Sytá a vydatná polévka s dobrou uzeninou je chutná a vydatná. Nepohrdne jí ani žádný hladovec, který tvrdí, že polévka není pořádné jídlo.
Suroviny
olivový olej
1
PL
klobása
200
g
cibule červená
1
ks
česnek
1
stroužek
vývar kuřecí
1
l
sůl
pepř
saturejka
špetka
fazole bílé vařené
2
konzervy
fazolky zelené
150
g
Na ozdobu
rajčata cherry
balzamikový ocet
Postup
1
V hrnci na lžíci olivového oleje dozlatova opékejte 200 g klobásy, na plátky. Ztlumte a přidejte 1 červenou cibuli a stroužek česneku, nadrobno. Opékejte další 3 minuty.
2
Zalijte litrem drůbežího vývaru. Osolte, opepřete, přidejte špetku saturejky a přiveďte k varu.
3
Vsypte 2 konzervy bílých fazolí, slitých, 150 g zelených fazolek, pokrájených, a vařte asi 4 minuty doměkka.
4
Ozdobte třešňovými rajčátky a balzamikem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )
- Jak připravit fazolovou polévku pokaždé jinak? Padesátka našich receptů vás přesvědčí, že tu svoji si najde každý(50 receptů )
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )