0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

V hlavní roli: kysané zelí

kysané zelí
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Kysané zelí obsahuje plnou nálož vitaminu C. Nejlepší je čerstvé, tepelně neupravené v salátu s cibulkou a jablky. V této podobě skvěle doplní uzené maso s bramborovou kaší. Kysané zelí vám však bude chutnat i v jiných jídlech.

 

Nebaví vás stát u plotny a smažit jeden bramborák za druhým? Upečte bramborák na plechu. Do těsta tentokrát kromě brambor přidejte také kysané zelí a kostičky uzeného masa.

Segedínský guláš, symbol maďarské kuchyně, je oblíbený i u nás. Šťavnaté vepřové v husté smetanové omáčce s kyselým zelím je prostě báječné. Podávejte s houskovým knedlíkem.

Kysané zelí dá nový šmrnc také hospodskému evergreenu – utopencům. Naložte špekáčky spolu se zelím do pikantního nálevu a nechte je pěkně v chladu odpočinout. S ochutnáním musíte vydržet celý týden, ale čekání se vyplatí!

Klasika je klasika. České vepřo knedlo zelo pravidelně zdobí nejeden nedělní stůl. Připravte si ho podle receptu šéfkuchaře Václava Friče. Šťavnaté vepřové krásně voní, zelí je tak akorát dochucené a poctivé houskové knedlíky se vám budou rozplývat na jazyku.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč