V hlavní roli: kysané zelí

sdílet:
Kysané zelí obsahuje plnou nálož vitaminu C. Nejlepší je čerstvé, tepelně neupravené v salátu s cibulkou a jablky. V této podobě skvěle doplní uzené maso s bramborovou kaší. Kysané zelí vám však bude chutnat i v jiných jídlech.

Nebaví vás stát u plotny a smažit jeden bramborák za druhým? Upečte bramborák na plechu. Do těsta tentokrát kromě brambor přidejte také kysané zelí a kostičky uzeného masa.

Segedínský guláš, symbol maďarské kuchyně, je oblíbený i u nás. Šťavnaté vepřové v husté smetanové omáčce s kyselým zelím je prostě báječné. Podávejte s houskovým knedlíkem.

Kysané zelí dá nový šmrnc také hospodskému evergreenu – utopencům. Naložte špekáčky spolu se zelím do pikantního nálevu a nechte je pěkně v chladu odpočinout. S ochutnáním musíte vydržet celý týden, ale čekání se vyplatí!

Klasika je klasika. České vepřo knedlo zelo pravidelně zdobí nejeden nedělní stůl. Připravte si ho podle receptu šéfkuchaře Václava Friče. Šťavnaté vepřové krásně voní, zelí je tak akorát dochucené a poctivé houskové knedlíky se vám budou rozplývat na jazyku.

Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit