0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Uzené zapečené s kysaným zelím a bramborami

Uzené zapečené s kysaným zelím a bramborami

4.4/5 Počet hodnocení: 28
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4315 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 590 g
Tuky 179 g
Vláknina 130 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zcela libové uzené je výhra jen na první pohled. Naopak prorostlejší krkovice či bůček a vypečený tuk dají pokrmu lepší chuť.

Suroviny

brambory 800 g
uvařené ve slupce
600 g
uzená krkovice bez kosti
na tenké plátky
cibule 1 ks
na tenké plátky
zelí kysané 500 g
lehce vymačkané
sůl
jalovec 6 kuliček
bobkový list 2 ks
hřebíček 4 ks
1 ČL
sladká mletá paprika
smetana 200 ml
na vaření či ke šlehání

Postup

1

Brambory oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Uzené maso nakrájejte přes vlákno rovněž na silnější plátky.

2

Troubu předehřejete na 200 °C. Pekáč nebo plech s vyšším okrajem vyložte plátky slaniny, půlkou dávky brambor, osolte, opepřete a na brambory rozložte cibuli a část zelí.

3

Posypte celým kořením a na zelí rozložte nakrájené uzené maso, pak zbylé zelí a brambory. Povrch osolte, přelijte smetanou s rozmíchanou paprikou a vložte do předehřáté trouby.

 

4

Pečte 30–40 minut, až brambory zezlátnou a zelí změkne. Před podáváním nechte chvíli odpočinout.

NĚCO NAVÍC

  • Zapékat můžete i plátky syrových brambor – jen pozor, syrové brambory kvůli kyselému zelí zůstanou křupavé a úplně nezměknou.
  • Velmi kvalitní uzené koupíte v řetězci Globus a v řeznictví František Kšána a syn v Praze 6 v Patočkově ulici.

Související články

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč