Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vlašské ořechy: Dokonalá surovina v kuchyni

vlasske orechy
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Jádra vlašských ořechů sluší sladkým i slaným jídlům. A navíc jsou zdravá!

 

Při nákupu vybírejte světlé skořápky, zaručují nejlepší jádra. Vlašské ořechy vydrží v suchu a chladu do jara, ale jsou náchylné k plesnivění, vysychání a žluknutí. Vlašské ořechy svědčí nervové soustavě, obsahují antioxidanty a omega-3 nenasycené mastné kyseliny.

  • Oloupaná jádra je proto nejlepší zamrazit, můžete je však uchovávat i ‚zavařené' ve sklenici.
  • Vlašáky jsou skvělé na pečení nejrůznějších typů moučníků a cukroví, ať mleté, sekané nebo vcelku.
  • Z jader vlašských ořechů se listuje výtečný olej, který se hodí například do salátových zálivek. 
  • Uvařte si jablečný džem s ořechy, upečte si ořechové muffiny nebo vlašskými ořechy posypte hovězí svíčkovou.

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín