0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vlašské ořechy: Klasika pro pečení

vlasske orechy
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Jádra vlašských ořechů sluší sladkým i slaným jídlům. A navíc jsou zdravá!

 

Při nákupu vybírejte světlé skořápky, zaručují nejlepší jádra. Vlašské ořechy vydrží v suchu a chladu do jara, ale jsou náchylné k plesnivění, vysychání a žluknutí. Oloupaná jádra je proto nejlepší zamrazit.

Vlašské ořechy svědčí nervové soustavě, snižují cholesterol a patří mezi antioxidanty. Jsou skvělé na pečení i jako olej do salátových zálivek. Při problémech se žlučníkem je raději nejezte.

Uvařte si jablečnou marmeládu s ořechy, upečte si ořechové muffiny nebo vlašskými ořechy posypte hovězí svíčkovou.

Související články

Jak na tvrdé ořechy
  • Tipy a triky

Jak na tvrdé ořechy

Potřebujte nalouskat vlašské ořechy, ale jsou tak tvrdé, že vám síly nestačí nebo se bojíte, že rozdrtíte jádro? S jednoduchým trikem bude louskání ořechů hračka.  ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit