Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ořechový dort s Lučinou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 44
Do 30 minut Velmi snadné Na 10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4284 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 245 g
Tuky 314 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladký sýrový dort

Suroviny

máslo 150 g
+ na vymazání formy
vejce 5 ks
žloutky a bílky odděleně
nastrouhana z jednoho citronu
Lučina
nasucho opražené, nasekané
meruňkový džem 5 PL
rum 2 PL
tmavá čokoláda 50 g
nastrouhaná

Postup

1

Předehřejte troubu na 200/180 stupňů. Máslo utřete do pěny s většinou cukru, postupně přidejte žloutky, kůru, sýr Lučina, mouku a ořechy. Z bílků se zbytkem cukru ušlehejte sníh a zlehka přimíchejte k těstu.

2

Hmotu nalijte do máslem vymazané dortové formy o průměru 23 cm a pečte asi tři čtvrtě hodiny, tak aby dort pěkně vyběhl.

3

Vychladlý dort vyjměte. Marmeládu prohřejte a vmíchejte do ní rum. Směsí potřete koláč a posypte ho nastrouhanou čokoládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/11

Apetit magazín