0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s ořechovou posypkou

Cheesecake s ořechovou posypkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cheesecake s ořechovou posypkou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 64
Více než hodinu Snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5351 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 448 g
Tuky 322 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemný ,tvarohový‘ koláč s křupavou vrstvou ořechů rovná se dezert snů!

Suroviny

ricotta 375 g
krémový sýr 375 g
např. Philadelphia, Buko
krupicový cukr 230 g
co nejjemnější
vejce 3 ks
citronová kůra 1 PL
bio, jemně strouhaná
vanilkový extrakt 1 ČL
Na korpus
sušenky 125 g
máslové, např. Opavia
mandle 55 g
mleté
máslo 45 g
rozpuštěné + trocha na vymazání formy
Na posypku
sušenky 100 g
máslové
makadamové ořechy 80 g
vanilkový extrakt 2 ČL
hnědý cukr 2 PL
máslo 50 g
rozpuštěné

Postup

1

Troubu předehřejte na 140 °C. Připravte hmotu na korpus podle základního receptu. Přísady na posypku nahrubo nasekejte v robotu a dejte stranou. Formu připravte stejně jako pro základní recept a vmáčkněte do ní směs na korpus; vychlaďte.

2

Suroviny na náplň zpracujte podle základního receptu. Směs naneste do formy a pečte 1 hodinu a 10 minut, nebo tak, aby náplň sedla. Pak rovnoměrně naneste posypku a pečte ještě deset minut, aby zezlátla. Nechte ve formě vychladnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč