Jemný ,tvarohový‘ koláč s křupavou vrstvou ořechů rovná se dezert snů!
Suroviny
ricotta
375
g
krémový sýr
375
g
např. Philadelphia, Buko
krupicový cukr
230
g
co nejjemnější
vejce
3
ks
citronová kůra
1
PL
bio, jemně strouhaná
vanilkový extrakt
1
ČL
Na korpus
sušenky
125
g
máslové, např. Opavia
mandle
55
g
mleté
máslo
45
g
rozpuštěné + trocha na vymazání formy
Na posypku
sušenky
100
g
máslové
makadamové ořechy
80
g
vanilkový extrakt
2
ČL
hnědý cukr
2
PL
máslo
50
g
rozpuštěné
Postup
1
Troubu předehřejte na 140 °C. Připravte hmotu na korpus podle základního receptu. Přísady na posypku nahrubo nasekejte v robotu a dejte stranou. Formu připravte stejně jako pro základní recept a vmáčkněte do ní směs na korpus; vychlaďte.
2
Suroviny na náplň zpracujte podle základního receptu. Směs naneste do formy a pečte 1 hodinu a 10 minut, nebo tak, aby náplň sedla. Pak rovnoměrně naneste posypku a pečte ještě deset minut, aby zezlátla. Nechte ve formě vychladnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 26 receptů na dokonalé cheesecaky všech chutí: Zkuste banánový, hruškový i Basque burnt(29 receptů )
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů )
- Menu z vlašských ořechů: 10 receptů pro milovníky ořechové chuti(10 receptů )
- V hlavní roli skořápkové plody: Vyzkoušejte 20 skvělých ořechových moučníků(21 receptů )
- Co s vlašskými ořechy? Připravte z nich pomazánku, pesto, buchtu nebo spoustu jiných dobrot!(21 receptů )