Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cheesecake s ořechovou posypkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 69
Více než hodinu Snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5351 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 448 g
Tuky 322 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemný ,tvarohový‘ koláč s křupavou vrstvou ořechů rovná se dezert snů!

Suroviny

ricotta 375 g
např. Philadelphia, Buko
co nejjemnější
vejce 3 ks
bio, jemně strouhaná
vanilkový extrakt 1 ČL
Na korpus
sušenky 125 g
máslové, např. Opavia
mleté
rozpuštěné + trocha na vymazání formy
Na posypku
sušenky 100 g
máslové
makadamové ořechy 80 g
vanilkový extrakt 2 ČL
hnědý cukr 2 PL
rozpuštěné

Postup

1

Troubu předehřejte na 140 °C. Připravte hmotu na korpus podle základního receptu. Přísady na posypku nahrubo nasekejte v robotu a dejte stranou. Formu připravte stejně jako pro základní recept a vmáčkněte do ní směs na korpus; vychlaďte.

2

Suroviny na náplň zpracujte podle základního receptu. Směs naneste do formy a pečte 1 hodinu a 10 minut, nebo tak, aby náplň sedla. Pak rovnoměrně naneste posypku a pečte ještě deset minut, aby zezlátla. Nechte ve formě vychladnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...