0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3. úkol: Oplatky

3. úkol: Oplatky
sdílet:
Jedna z nejoblíbenějších lázeňských specialit je tématem třetí výzvy.

Pořád jsme ještě neopustili kraj proslulých lázeňských měst a procházky na kolonádě svádí k ukusování lázeňského oplatku. V domácnostech se už tato klasická pochoutka příliš nepřipravuje, ale to neznamená, že nemůže být tématem dnešního úkolu.

Vaším dnešním úkolem proto je použít jakékoli oplatky (které jsou vám milé) k dozdobení jídla, případně pití.

Pokud nemáte rádi oplatky kupované, upečte si je. Jako alternativu můžete připravit i sušenky. Pokud upečete domácí, úkol je splněný! Více o Velké prázdninové výzvě s Florentýnou najdete ZDE.

Naše nejoblíbenější oplatky a sušenky:

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit