0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře z Normandie

Kuře z Normandie
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře z Normandie

4.1 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2967 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 125 g
Tuky 200 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ten, kdo má rád kuře pečené na víně, bude variantou se ciderem nadšen! A stejně tak ten, kdo dosud dával přednost masu na pivu. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
kuřecí stehna 6 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
slanina 100 g
sušená, nakrájená na nudličky
cibule 2 ks
menší, nakrájená na klínky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na plátky
česnek 2 stroužky
drcené
mouka pšeničná hladká 1 PL
cider 500 ml
suchý, francouzského typu
vývar kuřecí 150 ml
tymián 2 snítky
bobkový list 1 ks
crème fraîche 150 ml
lze nahradit hustou zakysanou smetanou
bageta
křupavá, nebo bramborová kaše či rýže k podávání

1 Troubu předehřejte na 170°C. V širokém litinovém kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje. Stehna osolte a po částech je opečte z obou stran dozlatova a dokřupava.

2 Maso vyjměte a do uvolněného kastrolu dejte slaninu a asi 4 minuty opékejte, pak přidejte cibuli a celer a míchejte další 4 minuty, aby změkly. Přidejte česnek, míchejte 30 sekund a poprašte moukou. Opékejte dalších 30 sekund, až zpění, a následně zalijte cidrem. Rozmíchejte a nechte asi minutu provařit. Pak přilijte vývar a přidejte tymián a bobkový list. Přiveďte k varu, potom osolte, opepřete a do hrnce vraťte kuřecí stehna.

3 Přiklopte, vložte do trouby a pečte 40 minut doměkka a dozlatova. Vyndejte z trouby a vyjměte maso. Omáčku na sporáku zjemněte crème fraîche nebo zakysanou smetanou a už jen krátce prohřejte. Vraťte kuře a podávejte s některou ze zvolených příloh. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Komentáře

Evelyn Frydrichová

Dobrý den, v receptu se píše o vývaru (a i tymiánu a bobkovém listu), který ale není uvedený v listině surovin. O který vývar a v kterém množství se jedná? Děkuji.

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit