Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

3.5 / 5. Počet hodnocení: 51
Více než hodinu Velmi snadné na 8 pizz

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3773 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 642 g
Tuky 48 g
Vláknina 120 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základ na luxusní domácí pizzu.

    Suroviny

    mouka pšeničná hladká 1 kg
    + případně na podsypání
    olivový olej bazalkový 2 PL
    droždí čerstvé 1 kostka
    voda 0.5 l
    vlažná
    sůl 1 špetka
    krupicový cukr 1 špetka

    Postup

    1

    Do velké mísy prosejte mouku a promíchejte ji se špetkou soli.

    2

    Uprostřed udělejte důlek, rozdrobte do něj droždí, přidejte cukr, přilijte trochu vlažné vody a nechte vzejít kvásek.

    3

    Pak přilijte olej, zbylou vodu a zpracujte v pružné hladké těsto. Nejlepší je na to robot, ale zvládnete to i ručně na pomoučněné ploše.

    4

    Potom těsto přesuňte do mísy, přikryjte potravinářskou fólií a dejte do druhého dne kynout do lednice (dobu kynutí nepodceňujte).

    Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

    Autor: redakce Apetitu

    Apetit 2013/3

    Komentáře

    Štěpánka Novakova

    Před časem jsem na stránkách Apetitu našla naprosto dokonalý recept na pizzu s hladkou a polohrubou moukou. Chtěla jsem pizzu před časem udělat, ale recept ze stránek zmizel, je možné ho znovu získat?
    Děkuji

    Martina Kojzarová

    Dobrý den, Štěpánko, jediný recept na pizzu, který ze stránek zmizel je Domácí pizza se šunkou a mozzarellou z komerční sekce Chuť zažít víc. Není ovšem z hladké a polohrubé, ale pouze z hladké nebo pizza mouky, takže nesplňuje váš popis :-(. Pokud nám pošlete mail na web@apetitonline.cz rádi vám recept zašleme. Recept na těsto, který obsahuje polohrubou mouku je zase tady: http://www.apetitonline.cz/recepty/3079-zakladni-testo-na-pizzu.html Pokud to není on, mohla byste nám napsat více informací o receptu, který hledáte? Čím byla pizza obložená, jak vypadala fotografie, kdy jste recept zkoušela, zkrátka cokoli, co by nám pomohlo s hledáním. Moc děkujeme, redakce Apetitu

    Apetit magazín

    Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
    • Tipy a triky

    Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

    Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
    Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
    • Tipy a triky

    Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

    Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
    Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
    • Tipy redakce

    Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

    Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

    Obchod Apetit