Jablečné minivdolečky

Jablečné minivdolečky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (4)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2182 kcal
Bílkoviny 72 g
Cukr 325 g
Tuky 56 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelné jednohubky, které mizí rychlostí blesku!

Související recepty

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
krupicový cukr 90 g
skořice 2 ČL
mletá
sůl 1 ČL
vejce 2 ks
mléko 150 ml
máslo 2 PL
rozpuštěné
vanilkový extrakt 1 ČL
jablka 2 ks
větší, pevná, např.Granny Smith, oloupaná, bez jadřinců, nakrájená na drobné kousky
rostlinný olej
řepkový nebo slunečnicový, na smažení
moučkový cukr
na posypání

1 Ve větší míse promíchejte metličkou mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici a sůl. V menší misce stranou prošlehejte vejce, přidejte mléko, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt. Vzniklou tekutou směs jemně vmíchejte do suché směsi, jen aby se společně spojily – nepřemíchejte! Přidejte nakrájená jablka – možná se vám bude zdát, že je jich v těstě hodně, ale je to tak v pořádku – a promíchejte.

2 V rendlíku či pánvičce rozpalte vyšší vrstvu oleje (4–5 cm) a udělejte zkoušku – kápněte do oleje maličko těsta. Pokud začne hned prskat a vypluje na hladinu, má olej tu správnou teplotu na smažení. Naberte těsto – buď vrchovatou lžičku, nebo, což je ještě lepší, použijte kopečkovací lžíci nejmenších rozměrů a vyklopte těsto do horkého oleje.

3 Postupujte po dávkách, nesmažte více než šest až osm kuliček (podle velikosti) najednou, aby se olej příliš neochladil. Smažte cca 3 minuty, podle velikosti vdolečků, můžete je i opatrně otočit. Hotové vdolečky vyjměte děrovanou lžící a nechte na ubrousku odsát přebytečný tuk. Servírujte teplé posypané moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Lucie Hůlková

Dobrý den, možná to již v diskuzi proběhlo, ale - proč již neuvádíte u receptů, v jakém čísle se recept objevil? Děkuji za odpověď.

Martina Zajícová

Dobrý den, paní Hůlková,
moc se omlouváme za komplikace :-(. V systému došlo k chybě, na jejímž odstranění se už pracuje. Moc vás prosíme o trpělivost, než se s tím naši kolegové vypořádají. Pokud urgentně hledáte nějaký konkrétní recept (nebo recepty) napište nám sem nebo na web@apetitonline.cz a my vám informaci rádi pošleme. Moc děkujeme za pochopení, redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Dokonalá dětská party – jak zapojit děti do příprav

Ať už jde o narozeninovou oslavu nebo chcete jen děti odměnit za skvělé výsledky ve škole, vyzkoušejte naše tipy, díky kterým snadno připravíte dětskou party snů. Zapojte své ratolesti do výroby domácích dobrot pro hosty, pak už se stačí...
  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...

Obchod Apetit