Opečený křupavý chleba
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2502 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 267 g
Tuky 97 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept inspirovaný Signe Johansenovou, autorkou příruček, jak žít správně hygge.

Suroviny

sýr gruyère 180 g
nastrouhaný nahrubo, lze použít i sýr comté, nastrouhaný nahrubo
sušená šunka 20 g
např. prosciutto, jamón serrano; nakrájená nadrobno
lískové oříšky 1 hrst
nasucho opražené a nasekané nahrubo
petrželka 0.5 svazku
lístky nasekané nadrobno a celé lístky navíc na ozdobení
pažitka 0.5 svazku
nasekaná nadrobno
šalotka 1 ks
nakrájená nadrobno
hořčice kremžská 1 PL
worcesterská omáčka
pár kapek
paprika uzená 1 špetka
mletá
chleba 4 plátky
kváskový, může být i starší, krajíce přepůlené
máslo
změklé, na potření chlebů
máslo 20 g
nejlépe přepuštěné

1 Sýr, šunku, oříšky, bylinky, šalotku a další ochucovadla promíchejte dohromady.

2 Rozehřejte pánev a chleby po jedné (vnitřní) straně potřete máslem a opečte potřenou stranou na pánvi dozlatova.

3 Na opečenou stranu navršte připravenou sýrovou směs (díky tomu, že je chleba horký, bude na něm lépe držet), přiklopte druhou polovinou chleba a pevně stiskněte k sobě.

4 Přepuštěné máslo rozpalte v pánvi a opečte na něm připravené sendviče z obou vnějších stran dozlatova a dokřupava, náplň by se měla rozpustit. Podávejte posypané lístky petrželky. Dejte však pozor, náplň bude velmi horká!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit