0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opečený křupavý chleba
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2502 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 267 g
Tuky 97 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept inspirovaný Signe Johansenovou, autorkou příruček, jak žít správně hygge.

Suroviny

nastrouhaný nahrubo, lze použít i sýr comté, nastrouhaný nahrubo
např. prosciutto, jamón serrano; nakrájená nadrobno
lískové oříšky 1 hrst
nasucho opražené a nasekané nahrubo
petrželka ½ svazku
lístky nasekané nadrobno a celé lístky navíc na ozdobení
pažitka ½ svazku
nasekaná nadrobno
šalotka 1 ks
nakrájená nadrobno
hořčice kremžská 1 PL
worchestrová omáčka
pár kapek
paprika mletá uzená 1 špetka
mletá
chleba 4 plátky
kváskový, může být i starší, krajíce přepůlené
máslo
změklé, na potření chlebů
máslo 20 g
nejlépe přepuštěné

Postup

1

Sýr, šunku, oříšky, bylinky, šalotku a další ochucovadla promíchejte dohromady.

2

Rozehřejte pánev a chleby po jedné (vnitřní) straně potřete máslem a opečte potřenou stranou na pánvi dozlatova.

3

Na opečenou stranu navršte připravenou sýrovou směs (díky tomu, že je chleba horký, bude na něm lépe držet), přiklopte druhou polovinou chleba a pevně stiskněte k sobě.

4

Přepuštěné máslo rozpalte v pánvi a opečte na něm připravené sendviče z obou vnějších stran dozlatova a dokřupava, náplň by se měla rozpustit. Podávejte posypané lístky petrželky. Dejte však pozor, náplň bude velmi horká!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...