
Opečený křupavý chleba
Recept inspirovaný Signe Johansenovou, autorkou příruček, jak žít správně hygge.
Vydání: 2017/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 180 g sýra (nejlépe gruyére nebo comté), nastrouhaného nahrubo
- 20 g sušené šunky (prosciutto, jamón serrano), nakrájené nadrobno
- malá hrst lískových oříšků, nasucho opražených a nasekaných nahrubo
- 1/2 malého svazku petrželky, lístky nasekané nadrobno + celé lístky na ozdobení
- 1/2 malého svazku pažitky, nasekané nadrobno
- 1 malá šalotka, nakrájená nadrobno 1 lžíce kremžské hořčice
- pár kapek worcesterské omáčky
- špetka mleté uzené papriky
- 4 krajíce kváskového chleba (může být i starší), přepůlené
- změklé máslo na potření chlebů
- 20 g másla (nejlépe přepuštěného)
Příprava jídla
1 Sýr, šunku, oříšky, bylinky, šalotku a další ochucovadla promíchejte dohromady.
2 Rozehřejte pánev a chleby po jedné (vnitřní) straně potřete máslem a opečte potřenou stranou na pánvi dozlatova.
3 Na opečenou stranu navršte připravenou sýrovou směs (díky tomu, že je chleba horký, bude na něm lépe držet), přiklopte druhou polovinou chleba a pevně stiskněte k sobě.
4 Přepuštěné máslo rozpalte v pánvi a opečte na něm připravené sendviče z obou vnějších stran dozlatova a dokřupava, náplň by se měla rozpustit. Podávejte posypané lístky petrželky. Dejte však pozor, náplň bude velmi horká!
Přidat komentář