0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opečený křupavý chleba
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2502 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 267 g
Tuky 97 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept inspirovaný Signe Johansenovou, autorkou příruček, jak žít správně hygge.

Suroviny

sýr gruyère 180 g
nastrouhaný nahrubo, lze použít i sýr comté, nastrouhaný nahrubo
sušená šunka 20 g
např. prosciutto, jamón serrano; nakrájená nadrobno
lískové oříšky 1 hrst
nasucho opražené a nasekané nahrubo
petrželka 0.5 svazku
lístky nasekané nadrobno a celé lístky navíc na ozdobení
pažitka 0.5 svazku
nasekaná nadrobno
šalotka 1 ks
nakrájená nadrobno
hořčice kremžská 1 PL
worcesterská omáčka
pár kapek
paprika mletá uzená 1 špetka
mletá
chleba 4 plátky
kváskový, může být i starší, krajíce přepůlené
máslo
změklé, na potření chlebů
máslo 20 g
nejlépe přepuštěné

1 Sýr, šunku, oříšky, bylinky, šalotku a další ochucovadla promíchejte dohromady.

2 Rozehřejte pánev a chleby po jedné (vnitřní) straně potřete máslem a opečte potřenou stranou na pánvi dozlatova.

3 Na opečenou stranu navršte připravenou sýrovou směs (díky tomu, že je chleba horký, bude na něm lépe držet), přiklopte druhou polovinou chleba a pevně stiskněte k sobě.

4 Přepuštěné máslo rozpalte v pánvi a opečte na něm připravené sendviče z obou vnějších stran dozlatova a dokřupava, náplň by se měla rozpustit. Podávejte posypané lístky petrželky. Dejte však pozor, náplň bude velmi horká!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit