Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Květáková polévka s kapary

Oblíbená krémová polévka se šmrncovní posypkou!

Vydání: 2017/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka

Ingredience

    • 2 menší květáky
    • 1 lžíce másla + 1 lžička másla na opečení pečiva
    • 2 lžíce olivového oleje + na případné pokapání
    • 2 větší brambory, oloupané a nakrájené na kostky
    • 1 cibule, nasekaná nahrubo
    • 3 stroužky česneku, nasekané nahrubo
    • 2 bobkové listy
    • 1 litr zeleninového vývaru
    • 200 ml smetany ke šlehání (33%)
    • sůl a čerstvě mletý bílý pepř
    • hrst drobečků z chleba, nejlépe žitného nebo kváskového
    • 2 lžíce kaparů, propláchnutých
    • 100 g oloupaných mandlí, nasekaných nahrubo
    • řeřicha nebo mikrobylinky na posypání (nemusí být)

Příprava jídla

1 Květák rozlámejte na menší růžičky, stonek pokrájejte na menší kousky. V hrnci rozehřejte lžíci másla a olej. Přidejte květák, brambory a cibuli. Společně opékejte, po chvíli přidejte česnek a bobkové listy. Pak zalijte vývarem a vařte 15–20 minut, dokud není zelenina měkká.

2 Polévku rozmixujte dohladka, přidejte smetanu a dochuťte solí a pepřem. Pokud je výsledek moc hustý, přilijte trochu horkého vývaru nebo vody.

3 Na lžičce másla opečte chlebové drobečky, kapary a mandle dokřupava. Posypkou ozdobte polévku, posypte bylinkami a hladinu můžete pokapat olivovým olejem. Podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ostružinový glögg

Kuřecí stehna s jablky a bramborami

Opečený křupavý chleba

Obrácený brusinkový koláč

Jablečné minivdolečky

Polévka je grunt!

Přidat komentář