Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kuřecí stehna s jablky a bramborami

Kuřecí stehna s jablky a bramborami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5730 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 689 g
Tuky 237 g
Vláknina 158 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelí se nehodí pouze k vepřovému a knedlíkům. Zkuste jím doplnit například kuřecí stehna s jablky a pečené brambory a budete nadšeni.

Suroviny

kardamom 5 tobolek
kuličky vyjmuté
nové koření 0.5 ČL
kuličky
hřebíček 3 ks
olivový olej 2 PL
sůl 1 PL
hrubá, podle chuti
pepř 2 ČL
čerstvě mletý
kuřecí stehna 4 ks
velká
brambory 700 g
nakrájené na čvrtky (jsou-li pěkné, nemusí se loupat)
jablka 4 ks
velká, nakrájená na čvrtky
Na zelí
máslo 75 g
krupicový cukr 50 g
zelí bílé 1.5 kg
středně velká hlávka, nakrouhaná najemno
pepř celý 1 ČL
černý, kuličky
nové koření 2 ČL
kmín 2 ČL
celý
bobkový list 2 ks
tymián 10 snítek
Na dochucení
sůl
na dochucení
pepř
mletý, na dochucení
citronová štáva
na případné dochucení

1 Všechno koření na kuře umelte nahrubo nebo je utlučte v hmoždíři. Potom smíchejte s olivovým olejem, solí, pepřem a rukama vmasírujte do masa. Přetáhněte potravinářskou fólií a nechte 30 minut marinovat při pokojové teplotě. Předehřejte teplotu na 200°C.

2 Na dno pekáčku naskládejte brambory, navrch položte kuřecí stehna. Pečte cca 60 minut, na posledních 15 minut pečení přidejte k bramborám jablka. Podávejte se zelím.

3 Na zelí ve větším hrnci se širším dnem rozpusťte máslo a nechte ho mírně zhnědnout. Přisypte cukr a nechte ho v másle rozpustit, až vznikne karamel. Přidejte zelí, koření a bylinky a promíchejte. Plamen ztlumte na minimum. Zakryjte poklicí a duste asi 40 minut, v případě potřeby podlijte troškou vody. Dochuťte solí, pepřem a citronem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit