0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí stehna s jablky a bramborami

Kuřecí stehna s jablky a bramborami

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5730 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 689 g
Tuky 237 g
Vláknina 158 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelí se nehodí pouze k vepřovému a knedlíkům. Zkuste jím doplnit například kuřecí stehna s jablky a pečené brambory a budete nadšeni.

Suroviny

kardamom 5 tobolek
kuličky vyjmuté
nové koření 0.5 ČL
kuličky
hřebíček 3 ks
olivový olej 2 PL
sůl 1 PL
hrubá, podle chuti
pepř 2 ČL
čerstvě mletý
kuřecí stehna 4 ks
velká
brambory 700 g
nakrájené na čvrtky (jsou-li pěkné, nemusí se loupat)
jablko 4 ks
velká, nakrájená na čvrtky
Na zelí
máslo 75 g
krupicový cukr 50 g
zelí bílé 1.5 kg
středně velká hlávka, nakrouhaná najemno
pepř celý 1 ČL
černý, kuličky
nové koření 2 ČL
kmín 2 ČL
celý
bobkový list 2 ks
tymián 10 snítek
Na dochucení
sůl
na dochucení
pepř
mletý, na dochucení
citronová štáva
na případné dochucení

1 Všechno koření na kuře umelte nahrubo nebo je utlučte v hmoždíři. Potom smíchejte s olivovým olejem, solí, pepřem a rukama vmasírujte do masa. Přetáhněte potravinářskou fólií a nechte 30 minut marinovat při pokojové teplotě. Předehřejte teplotu na 200°C.

2 Na dno pekáčku naskládejte brambory, navrch položte kuřecí stehna. Pečte cca 60 minut, na posledních 15 minut pečení přidejte k bramborám jablka. Podávejte se zelím.

3 Na zelí ve větším hrnci se širším dnem rozpusťte máslo a nechte ho mírně zhnědnout. Přisypte cukr a nechte ho v másle rozpustit, až vznikne karamel. Přidejte zelí, koření a bylinky a promíchejte. Plamen ztlumte na minimum. Zakryjte poklicí a duste asi 40 minut, v případě potřeby podlijte troškou vody. Dochuťte solí, pepřem a citronem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit