0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brokolicová polévka s nivou

Brokolicová polévka s nivou

3.7 / 5. Počet hodnocení: 46
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1285 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 109 g
Tuky 60 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytě pikantní polévka, jakou uvaříte za dvacet minut a dá se i zamrazit. Lepší než kupovaná!

Suroviny

olivový olej 2 PL
česnek 1
nasekaný
jarní cibulka 3 ks
najemno
tymián 1 PL
sušený
brokolice 500 g
mražená
vývar zeleninový 650 ml
z kostky, nejlépe bio
sýr s modrou plísní 100 g
na kousky
chilli paprička 0.5 ks
bez semínek, nasekaná (nemusí být)
sůl
podle chuti
pepř
čerstvě mletý, podle chuti

V hrnci rozehřejte na středním plameni olej, vhoďte česnek a asi minutu opékejte, až olej získá česnekovou příchuť.

Přisypte cibulku a smažte do změknutí.

Přidejte tymián, brokolici a asi minutu opékejte. Přilijte vývar, vsypte nivu, přiveďte k varu, zakryjte a pět minut vařte na mírném plameni. Rozmixujte dohladka, ohřejte, dochuťte pepřem, případně solí. Ozdobte chilli papričkou a podávejte.

Komentáře

Andrea Turoková

recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Lucie Velek

Dobrý den, množství koření vždy záleží na chuťových preferencích každého kuchaře. Pokud se Vám zdál tymián v receptu příliš výrazný, samozřejmě ho můžete dát méně, případně úplně vynechat. :-)

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit